GMH Živinice uljepšao praznik Dan nezavisnosti BiH

Gradski mješoviti hor Živinice imao je uspješne nastupe u protekla dva mjeseca, čime je nastavljen niz iz prethodnih godina, kada su u mnogim sredinama dobro došli.Tako su sinoć članovi GMH Živinice nastupili u povodu Dana nezavisnosti BiH u Puračiću, a istim povodom su nastupali i danas na nekoliko lokacija u gradu.

Povodom Dana nezavisnosti BiH položeno je cvijeće kraj spomen obilježjima partizanima na Karauli i Spomen obilježju šehidima i palim borcima odbrambeno oslobodilačkog rata u Gradskom parku Živinice, nakon čega je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Živinice.

Zanimljiv je bio nastup Gradskog mješovitog hora, a o tome više saznajemo od maestra Seada Siočića:

“Veoma dobar nastup imali smo u Puračiću, gdje smo izveli nekoliko kompozicija.Zahvaljujemo se našim domaćinima koji su nas nagradili Zahvalnicom , te smo tim gestom veoma obradovani.Danas smo takođe nastupili povodom obilježavanja Dana nezavisnoti Bosne i Hercegovine na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Živinice, a potom na Gradskom bulevaru kraj Sebilja, te naše popularne Baščaršije”, rekao nam je maestro Sead Siočić.

Azra Bešić redovno učestvuje na nastupima i o tome kaže:

“Pjevali smo četri kompozicije- “Jedna si jedina”,”Pjevat ćemo šta nam srce zna”,”Jedna jedina” i “Haj mene majka”.Zahvaljujući našem maestru Siočiću ove pjesme smo dobro uvježbali pa nas publika nagrađuje aplauzima, a to je znak da smo uvijek dobro došli na nastupe”.

Pred Gradskim mješovitim horom slijede novi nastupi, a ovih dana pripremaju zanimljiv CD. Šta će sve biti snimljeno neka za sada ostane u tajnosti!/Š.G./