GO CK: Takmičenje iz pružanja prve pomoći

JU “Prva osnovna škola” Živinice bila domaćin 1. Gradskom takmičenju iz pružanja prve pomoći.Učešće je uzelo 9 ekipa i to 3 u kategoriji omladine i 6 u kategoriji podmlatka.

Ekipe su kroz tri radna poligona, koji su bili napravljeni iz različitih scenarija, te kroz poligon kardiopulmonalne reanimacije, imale priliku pokazati svoja znanja iz oblasti pružanja prve pomoći.

Organizator takmičenja bio je Crveni križ Grada Živinice, a glavni sudija takmičenja bio je certificirani instruktor prve pomoći Semir Muhić.Supervizor takmičenja dr. Almir Jagodić je bio zadužen za praćenje toka i koncepta takmičenja takmičenja.

S obzirom na nemogućnost održavanja takmičenja u prethodne dvije godine zbog COVID pandemije, pored takmičarskog dijela, poligoni su bili i edukativnog karaktera.
Volonteri Crvenog križa Grada Živinice su bili logistička podrška u organizaciji ovog događaja, kao markiranti, šminkeri, vodiči, kuriri, IT logistika, logistički tim, te sudije koje su ispratile ovaj proces.

Za najbolje markirante proglašeni su Amar Mujanović i Ena Klopić. Po završetku takmičenja ekipe su ostvarile sljedeće rezultate-Kategorija OMLADINA:
1. Tim mladih Crvenog križa grada Živinice
2. JU “Mješovita srednja škola” Živinice
3. JU “Gimnazija” Živinice
Kategorija PODMLADAK:
1. JU “Prva osnovna škola” Živinice
2. JU OŠ “Dubrave”
3. JU OŠ “Višća” Višća Donja

Naš grad na Kantonalnom takmičanju će predstavljati prvoplasirane ekipe iz obje kategorije. Svim takmičarima se zahvaljujemo na učešću, te im čestitamo na ostvarenim rezultatima!/Tim za medije/