GO CK:Održana Izvještajna konferencija mladih

U toku prethodna tri dana održana je Izvještajna Konferencija mladih Crvenog križa grada Živinice.Svečani dio Konferencije mladih održan je u prostorijama JU “BKC – a” Živinice, gdje su mladi prezentovali Izvještaj o radu za prethodnu godinu, te rezultate koje su postigli kroz realizovane aktivnosti.

Na Konferenciji su mladi Crvenog križa grada Živinice birali i dva dopredsjednika mladih, s obzirom da je bilo potrebe za tim. Za dvije dopredsjednice mladih, voljom većine volontera, izabrane su volonterke Mirna Andrić i Rukija Hodžić koje će u narednom periodu činiti rukovodstvo mladih Crvenog križa grada Živinice.

Izabranim dopredsjednicama čestitamo i želimo puno uspjeha u narednom periodu.Pored obraćanja našeg predsjednika mladih Semira Muhića, obratili su se naš dr. Mensur Hadžibeganović, Abdurahman Aljić kao uposlenik Crvenog križa Tuzlanskog kantona, dopredsjednice Mirna Andrić i Rukija Hodžić, te po jedan predstavnik iz svake gostujuće organizacije. Amra Pirić kao koordinator za rad sa mladima CK TK je poslala pismo podrške koje je pročitano tokom Svečanog dijela Konferencije.Za kulturno – umjetnički program pobrinuo se naš glumac Emir Ibrahimović uz instrumentalnu prtanju na gitari našeg Mahira Halilbašića.

Svi volonteri su tokom tri dana Konferencije, pored Svečanog i formalnog dijela imali priliku i za neformalno druženje kroz aktivnosti na Rajskom jezeru Bašigovci, Motelu “Jet star” i Caffe baru “PUB 80’s” u kojem su imali Red party.

Na Svečanoj Konferenciji mladih prisustvovali su gosti iz organizacija: Crveni križ Unsko sanskog kantona, Crveni križ grada Cazin, Crveni križ Maglaj, Crveni Križ Općine Žepče, Crveni Križ Centar Sarajevo, Crveni Križ NOVO SARAJEVO, Mladi Crvenog križa grada Gradačac, Crveni križ/krst grada Tuzla, Crveni križ/krst općine Lukavac i Mladi Crvenog križa općine Banovići. Ovim putem im se zahvaljujemo što su se odazvali našem pozivu i svojim prisustvom uveličali ovu Konferenciju.

Ovakav rad Crvenog križa grada Živinice ne bi bio moguć bez svih volontera koji daju nesebičnu podršku svim aktivnostima, te im ovim putem posebno zahvaljujemo.Zahvaljujemo se svima koji prate i podržavaju rad mladih./Tim za medije/