GO CK:Redovni treninzi ekipa prve pomoći

Dva puta sedmično u prostorijama Crvenog križa održava se trening ekipe prve pomoći.Ekipa Crvenog križa kroz inscenirane poligone prolazi kroz sve moguće situacije sa svim stanjima i oboljenjima koja se mogu naći u svakodnevnom životu.

Ekipa takođe uči metode adekvatne komunikacije, timskog rada, te improvizacije i snalaženja u svim situacijama. Ovo je tim koji je već sada spreman odgovoriti na bilo koje stanje, te tim koji je jako bitan u organizovanju i djelovanju Crvenog križa grada Živinice. Ekipa se pored profesionalnog povezivanja, povezuje i emotivno, te radi na učvršćivanju odnosa između članova, čime se stvara produktivnost u radu, te krug sigurnosti koji igra veliku ulogu u organizaciji.

U slučaju poboljšanja epidemiološke situacije bit će organizovano takmičenje iz pružanja prve pomoći, na koje ćemo poslati spremnu i uvježbanu ekipu. Trenutno spremamo 8 članova koji su izabrani selekcijom i testiranjem grupe od 50 volontera, a na takmičenje, ukoliko bude organizovano, ide 6 ljudi koji će predstavljati naš grad i našu organizaciju. Ovim putem želimo istaći članove tima koji svakodnevno ulaže napore u produktivno vježbanje i usvajanje novih vještina, a to su: Nejra Kadrić – kapiten, Rukija Hodžić, Mirna Andrić, Sejfudin Imamović, Osman Durić, Neira Mulić, Edina Halilbašić i Amina Smajić. Takođe velika većina volontera koji daju svoj doprinos kao markiranti, sudije, te tahnička podrška vježbama kako bi obezbijedili adekvatan realistički prikaz stanja i oboljenja, te situacija u kojima se ekipa nađe.

“Bez obzira šta da radimo u našim životima, naše “zašto”?- svrha koja nas vodi, cilj ili vjerovanje nikad se ne mijenja. Mi vjerujemo! Mi imamo cilj! Naše vjerovanje je ljubav. Naš cilj je uspjeh. Naša svrha je Crveni križ”.
Instruktor ekipe: Semir Muhić, predsjednik mladih Crvenog križa grada Živinice.