GO CK:Šampioni prve pomoći

U subotu je na kompleksu JKP “Pannonica” Tuzla održano 27. Kantonalno takmičenje iz pružanja prve pomoći. Organizator takmičenja je bio Crveni križ Tuzlanskog kantona.

Učešće na takmičenju uzelo je ukupno 16 ekipa, od čega 10 ekipa u kategoriji podmlatka i 6 ekipa u kategoriji omladine.Ekipe su na 7 poligona imale priliku pokazati stečeno znanje i timski rad koji su uvježbavali u prethodnom periodu.

Plasman u kategoriji omladine:
1. mjesto – Tim mladih Crvenog križa grada Živinice,
2. mjesto – JU Gimnazija Meša Selimović i
3. mjesto – JU Medicinska škola Tuzla.

Plasman u kategoriji podmlatka:
1. mjesto – JU Prva osnovna škola Živinice,
2. mjesto – JU Katolički školski centar “Sveti Franjo” Tuzla i
3. mjesto – JU Osnovna škola “Pazar” Tuzla.

Za najboljeg šminkera takmičenja izabrana je Amina Omerbegić (Crveni križ grada Tuzla), dok je za najboljeg markiranta takmičenja izabran Amar Mujanović (Crveni križ grada Živinice).

U timu od 28 sudija sa područja Tuzlanskog kantona, ispred naše organizacije učešće je uzelo 7 sudija, dok je za realistički prikaz stanja i oboljenja tokom takmičenja ispred naše organizacije bilo 5 markiranata i 2 šminkera.

Ovim putem se zahvaljujemo organizatorima, sudijama, markirantima i drugima na fer i korektnom takmičenju. Svim takmičarima čestitamo na pokazanom znanju i uspješno završenom takmičenju.

Ekipe omladine i podmlatka će naš grad i naš TK predstavljati na Federalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći koje će biti održano 28.05.2022. godine u Sarajevu./Tim za medije/