GO SDA upriličio prijem za članice povodom 8.marta

Kao što to tradicija nalaže i ovoga puta GO SDA Živinice organizovao je svečani prijem za članice Asocijacije žena ove političke partije. Žene su se okupile u prostoru Baščaršije da, kao i do sada, obilježe ovaj svoj praznik, uz ugodnu atmosferu i druženje.

Predsjednica Asocijacije žena SDA Edina Šišić istakla je zadovojstvo značaju koje GO SDA gaji prema pripadnicama ljepšeg pola i rekla je:

“Naše članice su veoma vrijedne i stručne, predane su svom poslu i članstvu u SDA, te zato imamo povjerenje, koje se ogleda pružanjem prilika da naše članice danas obnašaju najodgovornije poslove u raznim ustanovama i preduzećima.Ovdje se u Baščaršiji danas okupilo oko 150 žena članica iz svih mjesnih organizacija , kojima je su podijeljeni karamfil, kao simbol ovog praznika,a uz druženje i lijep razgovor, razmjena iskustava i sve to uz svečani ručak.Zahvaljujem se na podršci i organizovanju ovog lijepog prijema našem predsjedniku GO SDA Živinice doktoru Denijalu Tulumoviću i predsjedavajućem Gradskog vijeća Živinice Nailu Jusiću”, rekla nam je predsjednica Edina Šišić.

Gradska organizacija Žene SDA ima i svoju zastupnicu u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Editu Mazić, koja se ovom prilikom obratila prisutnim gostima i navela da je bitan angažman žene u svim sferam društva, na svim državnim nivoima i da je snaga žene pokretač za mnogobrojne promjene u društvu.Ovom prilikom je čestitala svim ženama 8 mart -Međunarodni praznik žena.

Nail Jusić je na današnjem prijemu rekao da SDA posebanu pažnju poklanja afirmaciji porodičnog života, gdje žene imaju nezamjenjivu ulogu, te kako sve više žena pristupa ovoj političkoj partiji.

“Žene su zaista stub ovog društva te da svakoga dana u godini moraju biti cijenjene i poštovane”.Rečeno je da je Asocijacija žena bitna u svakodnevnim aktivnostima SDA i da će uvijek imati punu podršku za svoje aktivnosti.

Nakon što je podijelio karanfile predsjednik GO SDA Živinice dr.sci.Denijal Tulumović je svim ženama čestitao 8.mart i poželio im još mnogo uspjeha u radu i životu./Š.G./