GO SDP: Možemo li niže

Iako zvanična izborna kampanja, barem za političke subjekte koji igraju po pravilima, počinje tek u Septembru gradska organizacija SDA Živinice pokazala nam je još jednom svoje pravo lice.

Vođeni devizom da cilj opravdava sredstvo i da će pod svaku cijenu pokušati ostvariti što bolji rezultat, građane grada Živinica, barem one koji nisu pristrasni i gledaju na cjelokupnu političku situaciju sa margina, šokirala je organizacija koride u samom centru grada. U prvom redu cjelokupna stranačka nomenklatura SDA posmatrala je svoj maksimalni kulturološki domet, to jest ”urbanu” koridu pod kodnim imenom Živiničko ljeto 2022.

I sve to i ne bi bio toliki problem da se 100 metara od te počasne lože pola grada u tom trenutku nalazio u mraku.Stubna rasvjeta od biste maršala Tita pa sve do TC Binga i dalje ne radi.

Prolazeći tako tim mrakom ne možemo a da ne opazimo Bosanski Kulturni Centar u kojem budući je referent za kulturu, za kojeg se javni konkurs objavljuje u lokalnom Mostarskom listu, rudarski tehničar bez ikakvog radnog iskustva.

Ako uzmemo u obzir da akademski glumci u našem gradu godinama trpe omalovažavanje njihove struke ovo je zasigurno kap koja je prelila čašu. Ono što je potrebno naglastiti jeste da režiju ovakvog stanja potpisuje upravo GO SDA Živinice .

Ako pridodamo na sve ovo masovni egzodus naroda Bosne i Hercegovine, pa samim time i građana Živinica, uskoro će gradskoj administraciji biti prigodnije organizovati manifestaciju domicilnog stanovništva, odnosno onih rijetkih koji će ostati pod ovim podnebljem./Tim za informisanje GO SDP BiH Živinice/