GO SDP:Podrška šampionu Aliji Mešiću

U prostorijama GO SDP Živinice upriličen je prijem za državnog prvaka u bokserskoj super teškoj kategoriji Aliji Mešiću.Podsjećamo da je ovaj uspješni sportista sedam puta osvajao državno prvenstvo BiH u super teškoj kategoriji. Reprezentativac je BiH i kapiten mlade reprezentacije. Učesnik već jednog Evropskog prvenstva i osvajač najjačeg turnira u regionu- “Zlatna rukavica Beograda”.

Pred Mešićem su još brojni izazovi i nova dokazivanja, a predsjednica GO SDP Živinice Amila Hodžić nada se da će i ubuduće biti osvajač najsjajnijih medalja:

“Alija je uzoran i dokazani vrhunski sportista, koji će uskoro braniti boje naše Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u boksu u Crnoj Gori, koje se upravo održava.Nadamo se novom uspjehu i mi smo mu pred odlazak na prvenstvo to i poželjeli.Zahvaljujem se Vladi Tuzlanskog kantona i Ministarstvu za sport i kulturu za podršku našem Aliji.Čast i zadovoljstvo je biti dio ovakve jedne priče. Ovo je samo nastavak podrške koju pružamo našim istaknutim sportistima.Vjerujemo u pobjedu našeg Alije i očekujemo povratak sa medaljom, koju ćemo zajedno proslaviti”, rekla je predsjednica GO SDP Živinice Amila Hodžić.

Bokserski šampion Mešić se zahvalio na prijemu, kao i podršci Vlade TK i resornog ministarstva koji su mu omogućili nesmetane pripreme i nastupe na takmičenjima, a koje on uzvraća svojim vrhunskim rezultatima./Š.G./