HF Zusammen: Podjela ramazanskih paketa

Brojni su primjeri pomoći Humanitarne organizacije Zusammen iz Beča, koje predvodi predsjednik Ramo Dahić.
Saradnici su aktivni i u punom su jeku akcije podjele ramazanskih paketa, u prehrani i higijenskim sredstvima, o čemu šire nas upoznaje Ramo Dahić:

“Ovih dana posjetili smo 15 porodica u Bosni i Hercegovini, koji su socijalno ugroženi. Žive u poljima bez struje i vode, a takav primjer je petočlana porodica Mujčinović iz Tupkovića, sa oboljelim ratnim invalidom. Žive u nikavim stambenim uslovima, bez struje i vode, te je Hadžijski fond pronašao u poljima ovu familiju, sa troje maloljetne djece i poklonio im ramazanske pakete u vrijednosti 200 KM”.

Hađžijski fond je ovih dana posjetio i gluho- nijemu 80-godišnju staricu Rukiju Ibrakić, koja sama živi bez ikakva primanja u mjestu Dobošnica kraj Gračanice. Ovoj starici donirana je pomoć pred mjesec Ramazan u prehrambenim paketima.

Nešto ranije HF Zusammen nije zaboravio na invalide u BiH, te im je dovezao invalidska kolica, što je svake godine redovna praksa.

“Zahvaljujemo se našem saradniku Eldaru Muharemagiću, koji nam obezbjeđuje invalidska kolica. Mi obavještavamo svakog našeg člana, ako ko ima u svom mjestu invalida za potrebu invalidskih kolica, da nam se prijavi i da će besplatno dobiti kolica istog momenta”, kaže nam Ramo Dahić.

Humanitarna organizacija Merhamet Živinice prepoznala je doprinos HF Zusamen, koja pruža nesebičnu pomoć građanima u stanju socijalne potrebe, među kojima i pomoć invalidnim osobama u vidu obezbjeđenja invalidskih kolica. Ovih dana predsjednik HO Merhamet Živinice Enver Mahmutbegović, između ostalih, dodjelio je zahvalnicu i HF Zusammen, odnosno njenom predsjedniku Rami Dahiću./Š.G./