Hiljade posjetilaca uživale u vrhunskoj zabavi

Nekoliko hiljada posjetilaca iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i drugih zemalja, proteklog vikenda uživalo je u bogatom muzičkom programu u sklopu trećeg po redu festivala Desant na Jajce.

Festival je otvorio koncert energičnog benda Dubioza kolektiv u petak, kada je veliki broj njihovih fanova uživao u hitovima koji su se redali jedan za drugim u prelijepom ambijentu pored Plivskog vodopada. Tako su svi u glas pjevali sa njima čuvene “Kažu”, “Himna generacije”, “Blam, blam”, “Može li”, “Rijaliti”, “Volio bih” i brojne druge pjesme. Bio je ovo njihov prvi nastup u Jajcu, a kako su istakli, posebno im je drago što je taj nastup organizovan upravo kod vodopada.

Drugi dan Festivala ponudio je muziku i za one koji vole sevdah, ali i za one koji uživaju u nešto bržem ritmu. Dan je počeo muzikom koju je puštao DJ Zlijay u parku pored vodopada, a čak ni kiša koja je navečer padala, nije pokvarila atmosferu i raspoloženje. Tako se koncert vrhunskog interpretatora sevdaha Damira Imamovića premjestio s prvobitne lokacije (pored Katakombi na Tvrđavi) u Muzej Drugog zasjedanja AVNOJ-a. Sala u Muzeju imala je, kako je i sam Damir istakao, savršenu akustiku, što je koncert učinilo još ljepšim događajem, a svi prisutni složili su se da je to bila noć puna emocija, ali i smijeha i zabave.

Zabava se istu noć nastavila na glavnom stejdžu pored vodopada, gdje su prisutne zabavljali bh. dvojac After Affair, nakon kojih je atmosferu dodatno zagrijao jedan od najpoznatijih turskih DJ-eva Burak Yeter. Zabava uz Yetera potrajala je do ranih jutarnjih sati.

Nedjelja je bila dan za Bingo Sunday All Day, kada su svi koji su došli u park kod Plivskog vodopada imali priliku da uživaju u muzici koju su za njih spremili DJ Soul i Indigo, ali i u besplatnom roštilju koji je organizovan uz pokroviteljstvo kompanije Bingo.

“Ovogodišnji Desant na Jajce bio je zaista vrhunski i drago mi je da smo i ovaj put uspjeli da ponudimo za svakoga ponešto. Tako smo mogli slušati od sevdaha, do housea i miksa različih žanrova koji izvodi Dubioza kolektiv. Svi ljubitelji filma imali su priliku da u Domu AVNOJ-a pogledaju neki od filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Potrudili smo se zaista da imamo bogat program, a povratne informacije posjetilaca kažu nam da smo napravili dobar posao”, poručio je Nedim Lipa, direktor Inicijative Odmori u BiH, koja je, uz Agenciju za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, i organizator Festivala.

Podršku Festivalu dali su i Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan, Vlada Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacija Evropske unije u BiH./Minela Pamuk/