HR industrija u regionu sve je veća,  važnija i propulzivnija

-Na HR.Weekend stižu Nikolaos Dimitriadis, svjetski poznati neuronaučnik i Munawar Ahmed, predavačica sa Stanforda

Sarajevo, 24. april 2023. – Osluškujući potrebe tržišta u proteklih nekoliko godina, organizatori Weekend Media Festivala udružili su snage s agencijom Degordian i kreirali HR.Weekend, festival koji je svojim konceptom već zaintrigirao modernu HR industriju. U jeku borbe za talentima i kvalitetnim kadrom, poslodavci danas moraju pronaći način da se prilagode tržištu i pronađu, ali i zadrže najbolje ljude. To je više nego dovoljno razloga za pokretanje projekta  koji  će biti specijalizovan i baviti se problemima novog doba. Tako je i nastao HR.Weekend – festival namijenjen svim HR profesionalcima, direktorima ljudskih resursa, poslodavcima i predstavnicima kompanija, kao i svima zainteresovanima za kreiranje modernih HR praksi.

“Weekend je zaista odličan festival koji već godinama okuplja stručnjake svih područja na jednom mjestu. Mi smo željeli HR.Weekend integrisati, a ne izolovati. HR će se zato ispreplesti sa svim ostalim poslovnim industrijama i područjima, a svi posjetioci će moći da slušaju predavanja i panele, bez obzira na to iz koje branše dolaze”, kaže Daniel Ackermann, CEO agencije Degordian.

HR.Weekend će od 21. do 24. septembra obraditi teme koje se kreću od stanja na tržištu koje prolazi brojne promjene – Big Quit,  Burts of Tech Bubble, Market Shiftinga, pa do propitivanja jesu li te promjene pozitivne i  kako možemo da ih uklopimo u svoje poslovanje ili da od njih pobjegnemo. U programu će se govoriti i o mentalnom zdravlju, inkluziji stranih radnika, transformaciji i skaliranju HR sektora, talent managmentu, generacijskim razlikama i brojnim drugim temama.

Na HR.Weekend stiže poznati svjetski neuronaučnik i neuromarketer Nikolaos Dimitriadis koji je radio skoro sa svim vodećim svjetskimkompanijama i proučavao 5.500 mozgova iz različitih zemalja za potrebe neuromarketinga. Dr. Dimitiriadis primjenjujeneuronauku u poslovnom i obrazovnom sektoru već više od petnaest godina.

Munawar Ahmed, predavačica Leadershipa, Etike i Profesionalne prakse na School of Visual Arts i gostujuća predavačica na Stanfordu, uči iskusne timove kako djelovati s učinkom, ali i s ljudskosti. Prepoznatljivost je postigla gradeći godinama vrlo uspješne i, što je još važnije, sretne timove iz svijeta bankarstva, osiguranja, zdravstvenogosiguranja, telekomunikacija, izdavaštva i maloprodaje, koji su redom osvojili nagrade na svjetskimnivoima. Na prvom HR.Weekendu Munawar će obraditi jednu od gorućih tema današnjeg poslovnog svijeta – kako i zašto kompanije moraju da mijenjaju svoje poslovanje ako žele da privukuzaposlene iz redova generacije Z, i kako to djeluje na sve ostale generacije.

“HR.Weekend je novi brend Weekenda. Nastao je nakon što smo na prošlogodišnjem izdanju uočili da nije dovoljno imati samo jedan panel ili predavanje na temu ljudskih potencijala, već da tu ima prostora da tome posvetimo i dva dana. HR trendovi mijenjaju se skoro na dnevnoj bazi, a nakon razgovora s brojnim akterima ove scene, shvatili smo da na tržištu ima prostora i potrebe, ne samo za HR festivalom, nego za mjestom susreta HR-a i svih ostalih branši koje već tradicionalno dolaze na Weekend.” kaže Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i Pepermint agencije.

Cilj festivala je da pokrene postojeće stanje tržišta i ponovo ispita ustaljene prakse, kao i da se čuju iskustva brojnih stručnjaka, panelista i predavača iz svijeta i regiona. Pozitivne rekacije zajednice na najavu ovog festivala nadmašile su očekivanja, ističu organizatori Pepermint agencija i Degordian.

Mnoge kompanije  već su rezervisalemjesta za svoje HR stručnjake, što potvrđuje da je koncept dobro prihvaćen i željno iščekivan. HR.Weekend će postati centralno mjesto za razvoj ideja, praćenje trendova, druženje i networking kako za zaposlene tako i za poslodavce, a sve pod okriljem Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog medijskog i poslovnog festivala.

Ulaznice za HR.Weekend trenutno su dostupne po early bird cijenama na stranicihr.weekend.hra sve novosti pratite putem službenih FB, IG i LinkedIn kanala./Minela Pamuk/