Igraonica Play 4 You:Kike oduševio mališane

Večeras se potvrdilo da je najomiljeniji dječiji glumac kod nas Mirsad Abdagić, poznatiji na sceni kao Kike Budalike.Kažu da je uspio sačuvati dijete u sebi i zaista tako je bilo.

Kike je gostovao u Živinicama u igraonici Play 4 You, u Tržnom centru Bingo.Prepuna igraonica i vesela dječija lica, na pojavu Kiketa bila su oduševljena.On ih je najprije pomazio svojim neobičnim čekićem-udarcima u glavu, ali taj čekić ne bije onaj pravi, već daje neobično prijatan zvuk, što izaziva osmijehe kod mališana, ali i onih odraslih.

Direktorica Igraonice Play 4 You Maja Sarajlića Hadžiomerović i sama je iznenađena velikom posjetom djece i roditelja:

“Znam da djeca vole Kiketa, ali ovoliku posjetu nismo očekivali. Zaista je to bilo prelijepo druženje sa ovim poznatim dječijim glumcem-umjetnikom.Kike je mnogo popularan, često nastupa na TV kanalima, snima albume, a to sve povećava interesovanje za njegove nastupe.To je naš bosanski Petar Pan, kako ga mnogi od milja zovu,a to se potvrdilo još jednom.Drago nam je da smo se dogovorili da nas uskoro ponovo posjeti”.

Kike je takođe zadovoljan velikim odzivom djece, koja su ga oduševljeno pratila i ponavljali ono što im je govorio, a to je da pokažu pojedine dijelove lica, tako kad on pokaže na uho, djeca to ponove, pa lijeva-desna strana, te se osim zabave Kiketov program pretvorio i na popularan obrazovni program, prilagođen uzrastu.

Kike nam je još rekao kako je najponosniji zato što danas na njegove predstave dolaze roditelji s djecom, koji su odrastali uz njegova glumačka ostvarenja.Više od 25 godina Kike radi programe za djecu, a počeo je tokom ratnih dešavanja.Ima blizu 30 snimljenih albuma i kaže da tu neće stati!Sigurni smo da neće ni djeca, ali ni njihovui roditelji./Š.G./