Infrastruktura: Gdje nestadoše mašine sa Spreče!?

Nedavno su počeli radovi na gradnji novog mosta na Spreči, na putu od Živinica ka Dubravama. Mašine su uvedene u posao 4.oktobra, ali prema pisanju našeg sugrađanina Ahmeta Beširevića, ovih dana nigdje mehanizacije:

“Ne bih htio vjerovati da nestadoše predizborne mašine sa gradilišta “Sprečki most” na regionalnom putu Živinice-Međaš. Mašine su bile prisutne dva dana prije i dva dana poslije izbora, a od tada im se gubi svaki trag. Ovo prvenstveno pitam obzirom da se na postojećem mostu, pošto je usko grlo na pomenutom putu, vrlo često dešavaju strašne saobraćajne nesreće, od kojih jedna i sinoć”, kaže Beširević.

Podsjećamo da su zvaničnici prilikom otvaranja radova 4.oktobra izjavili da izgradnja novog mosta preko rijeke Spreče, dužine oko 36 metara na putu Živinice – Međaš je projekat koji se finansira iz redovnih prihoda Direkcije cesta TK, a vrijednost projekta izgradnje ovog infrastrukturnog objekta je oko 700.000 KM. Također, uz ovaj most izgradit će se priključne ceste i time “ispraviti krivinu” koja se nalazi na ovoj dionici. Vrijednost priključne ceste je dodatnih 560.000 KM, a očekuje se završetak oba ova projekta u roku od 90 dana, rečeno je tog 4.oktobra.

Bez obzira gdje nestadoše mašine, računamo da će 90 dana roka za gradnju mosta isteći 4.januara naredne godine. Dakle, sve gotovo do Nove, 2019.godine!Ostaje da sačekamo da li će biti tako?/Š.G./