Integra i Armin spremni na pohod ka novoj tituli

Proteklog vikenda svoj prvi trening sa novom Hondom Integrom TypeR DC2 na pisti u Ciljugama imao je takmičar Armin Mujkanović, koji ovu sezonu započinje sa takmičenjim u Prvenstvu Hrvatske u automobilizmu kao član Splitskog auto kluba. Nakon brojnih ostvarenih uspjeha u BH prvenstvu, kako u kartingu tako i na brdsko-brzinskim utrkama, Mujaković je bio primoran da svoje sportske snove nastavi ostvarivati u susjednoj državi jer je savim izvijesno da ove godine neće biti takmičenja u okviru BH prvenstva u automobilizmu.

Nova Honda Integra ga svrstava u grupu 6, a prva trka ga očekuje već ovog vikendam tj. 07. i 08. maja 2022. godine, pod nazovom „Prva nagrada Biokova“ koja startuje u Makarskoj i za koju je prijavljeno već 83 takmičara, a u grupi 6. Armin Mujkanović imat će žestoku konkurenciju gdje nastupa ukupno 29 takmičara.

Budući da je Honda na treningu u Ciljugama pokazala svoje pravo lice, tj. da je odlično pripremljena, dovoljno startna, brza i upravljiva, pa se imamo razloga nadati odličnom rezultatu ovog perpsektivnog takmičara iz Tuzle koji je 2005. godine bio u karting školi Mihaela Šumahera gdje je otišao nakon poziva čelnih ljude iz te škole koji su zapazili njegove nastupe u karting prvenstvu BIH.

U kratkom razgovoru nakon završenog treninga Armin nam je predstavio svoju novu Hondu Integru Type R naglašavajući da je to model DC2 proizveden 1998. godine, sa oko 1800ccm i 220KS, te da očekuje mnogo uspjeha sa ovim automobilom budući da su se Inegre pokazale kao odlični takmičarski automobili koji vrlo često osvajaju titule.

Na kraju treninga Arminu Mujanoviću smo poželjeli mnogo uspjeha u prvenstvu Hrvatske u disciplini brdsko-brzinske utrke, a posebnice puno sreće želimo mu na prvoj utrci Biokovo 2022. gdje ga očekuje opasna staza koja ne dozvoljava pogreške, ali nakon što smo na nedavnom treningu vidjeli u kakvoj su kondiciji Honda ali i Armin, možemo očekivati uspješan nastup./E.N./