Izvor Selsebil domaćin 7.susreta BNVO

Juče su u BKC Živinice održani 7. susreti Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija. Organizator i domaćin ovih susreta bilo je Udruženje Izvor Selsebil, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Živinice dr. Samira Kamenjakovića.

Na početku svečanosti prikazan je video o dosadašnjim projektima Saveza, a svakako najveći projekat jeste film o našoj heroini nani Fati Orlović. Predsjednik Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija Mirsad Spahić je predstavio dosadašnje aktivnosti, kao i planove Saveza za naredni period.

Prisutnima su se obratili i predstavnici Islamske zajednice: koordinator za rad sa NVO ispred Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini Medina Mehmedović Mulalić, koordinator za rad sa nevladinim organizacijama ispred Muftijstva Tuzlanskog dr. Mensur Husić, glavni imam Medžlisa IZ Živinice Sedin ef. Karić, koji su istakli značaj zajedničkog rada na određenim projektima.

Izaslanik gradonačelnika Živinica Suad Butković je istakao da je grad imao dobru saradnju sa Udruženjem Izvor Selsebil i naglasio da će Grad Živinice i u budućnosti podržavati sve projekte koji su korisni za građane.

Od ove godine Vijeće Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija je odlučilo da izabere najaktivnije udruženje u Savezu. Za najaktivnije udruženje u 2019.godini je proglašeno Udruženje Izvor Selsebil iz Živinica.

Predsjednik Udruženja Denis Mušić za naš portal je izjavio:

“Udruženje Izvor Selsebil je osnovano 1998.godine i kroz dosadašnji rad je realizovalo mnoge projekte koji su od koristi našem društvu. Drago nam je da su i predstavnici drugih udruženja primijetili rezultate našeg rada. To nam daje motiv da u daljem radu, radimo još više projekata, u saradnji sa drugim članicama Saveza, Islamskom zajednicom i Gradom Živinice, kao i sa udruženjima članicama AKOS-a. Zahvaljujemo gradonačelniku dr. Samiru Kamenjakoviću na dosadašnjoj podršci i pokroviteljstvu ove manifestacije. Takođe se zahvaljujemo i svim predsjednicima i predstavnicima udruženja koji su prisustvovali ovim susretima”.

Nakon završetka 7. susreta Saveza BNVO upriličena je zakuska u Maloj sali BKC-a. U 13 sati u prostorijama Udruženja Izvor Selsebil Živinice održana je 3. redovna Skupština Saveza BNVO.

U revijalnom dijelu programa je nastupao vokalni interpretator Armin Muzaferija./Nihad Mešić/