Izvor Selsebil:Održana Javna tribina povodom 1.marta

Sinoć je u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra održana javna tribina, na kojoj su govorili Aljo Bošnjaković i Nezim Halilović-Muderiz, oba dobitnika priznanja”Zlatni ljiiljan”.Govorili su na temu “Mi druge domovine nemamo”.Uvodne riječi uputio je glavni imam Islamske zajednice Živinice Sedin ef.Karić.

Javnu tribinu je organizovalo Udruženje Izvor Selsebil u saradnji sa Gradom Živinice i Medžlisom Islamske zajednice Živinice.

Pred velikim brojem posjetilaca predavači su govorili o domovini Bosni i Hercegovini i njenoj vjekovnoj borbi za nezavisnost.„Vjekovni opstanak i očuvanje državnosti ove naše zemlje plod je teških borbi i velikih žrtava. Za nju su krv i živote dali njeni najbolji sinovi i kćeri“, istaknuto je na tribini.

Aljo Bošnjaković, nosilac priznanja „Zlatni ljiljan“ i predsjednik Koordinacije saveza boraca Federacije Bosne i Hercegovine, prepoznati zagovornik zaštite tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu, u svom se obraćanju osvrnuo na period ostvarivanje pune nezavisnosti Bosne i Hercegovine i odbrane države od agresije koja je potom uslijedila. Istaknuto je da se u Bosni i Hercegovini u periodu 1992–1995. branili su se temelji civilizacije: pravda, zajednički život, poštivanje drugog i drukčijeg, jednakopravnost i čast. Boreći se u najtežim ratnim uvjetima, naši najhrabriji sinovi založili su svoje zdravlje i živote u odbrani domovine. Zvornik je pretrpio posebno teške rane.

Organizatori javne tribine se zahvaljuje na podršci JU BKC Živinice i Televiziji Živinice.