JU Dječije obdanište: Ugostili Zlatnu dob

Danas je u JU Dječije obdanište Živinice upriličen prigodan program za članice sekcije Zlatna dob pri Crvenom križu Živinice. Djeca su recitovala pjesmice, koje su članice Zlatne dobi podsjetile na davna vremena, pošto su prepoznale neke od pjesmica koje su nekada učile, a i danas postoje u školskim programima.

Dobrodsošlicu članicama Zlatne dobi poželjela je direktorca JU Dječijeg obdaništa Sabina Andelić.koje je upoznala prisutne sa aktivnostima koje ovdje realizuju u radu s najmlađima:

“Osim redovnih aktivnosti u našoj ustanovi rado organizujemo posjete ustanovama i firmama u našem gradu i okolini.Imamo veliku podršku roditelja koji nam pomažu.Tokom oktobra imali smo Nedjelju djeteta, posjetili smo JZU Dom zdravlja Živinice, takođe smo posjetiuli gradonačelnika Kamenjakovića, a već sutra idemo posjetiti firmu Nutria.Uskoro ćemo posjetiti banke pošto je oktobar -mjesec štednje.Ali, rado volimo ugostiti naše najstarije sugrađanke okupljene u Sekciji Zlatna dob”.

Predsjednica Zlatne dobi Nađija Hodžić zahvalla se na lijepom prijemu i priredbi koju su mališani pripremili:

“Lijepo je vidjeti kako je sve lijepo organizovano u JU Dječijem obdaništu, djeca su mnogo naučila i čestitamo na postignutim uspjesima.Bit će nam zadovoljstvo da i mi ugostimu mališane u našim prostorijama”.

Pošto je 5.oktobar Svjetski dan učitelja prisutne članice su imale priliku upoznati se sa dobitnicama priznanja za životno djelo iz ove ustanove, a to su Muzafera Goletić, Sabina Andelić i ove godine tu nagradu dobila je i odgajateljica Ankica Žunić.

Članica Zlatne dobi Mira Boro, koja je nedavno objavila svoju prvu knjigu pjesama, djeci je recitovala pjesmu o ptici Žuni, pa je i ona nagrađena aplauzima.Uz kafu i sokove druženje u JU Dječije obdanište nastavljeno je nakon priredbe, a dogovren je novi susret, ovoga puta u Crvenom krstu/križu kod Sekcije zlatna dob./Š.G./