JU Dječije obdanište:Cvijeće za april”Mjesec- čistoće”

Ovih dana u Javnoj ustanovi Dječije obdanište organizovali su niz aktivnosti, a sve u cilju uspješnije realizacije planiranih događaja.

Bitno je istaći da su obavljene sve pripreme za relaizaciju obaveznog dijela predškolskog odgoja u trajanju od 150 časova za buduće đake prvake, a koje počinje u pnedjeljak, 4.aprila.Važno je još istaći da su uspješno organizovane sportske aktivnosti u saradnji sa Atletskim klubom Sloboda Tehnograd iz Tuzle, u kojem su učestvovali učenici produženog boravka, a sve u cilju zdravog načina života i sticanja odgovarajućih sportskih vještina.

Značajnih aktivnosti u radu s najmlađum sugrađanima bilo je i danas, o čemu nam je direktorica ove odgojno obrazovne ustanover Sabina Andelić rekla:

“Povodom dolaska aprila “Mjeseca -čistoće” naši najmlađi sugrađani su sa svojim učiteljicama uređivali dvorište, sadnjom cvijeća.U ovoj akciji učestvovalo je oko 90 polaznika Dječijeg obdaništa iz starijih odgojnih grupa”.

Pored navedenih aktivnosti u toku su pripreme za realizaciju završne manifestacije dječijeg stvaralaštva koju održavamo svake godine u maju”, rekla nam je direktorica Sabina Andelić.

Tako to rade u Dječijem obdaništu, gdje obilježavaju sve važnije datume i događaje, a što je veoma bitno za njihovo zdravo odrastanje./Š.G./