JU Dječije obdanište:Djed Mraz darovao mališane

Zabavno je danas bilo u JU Dječijem obdaništu Živinice.Najavljen je dolazak Djeda Mraza, a nestrpljivi mališani su prije njegova dolaska izveli prikladan program.Direktorica ove javne ustanove Sabina Andalić je iskoristila priliku da prije dolaska Djeda Mraza pomene neke od aktivnosti u posljednje vrijeme:

“Imala smo sadržajne programe.Osim posjeta firmama i udruženjima imali smo zanimljivu posjetu mađioničara Harisa, koji je izveo zanimljiv program, a u komunikaciji s djecom pokazao im je neke od vještina.Zanimljiva je bila interakcija majstora magije i naše djece.Imali smo lijepu posjetu firmi Mamić doo u Malinama.Prijem za djecu organizovala je obitelj Nusreta Mamića.Djeca su razgledala šta sve ima u tom lijepom salonu, pa su ih domaćini počastili i na kraju obradovali prikladnim poklonima.

Nastavili smo saradnju sa Sekcijom Zlatna dob pri GO Crvenom križu Živinice.Djeca su pripremila i izvela program za članice pomenute sekcije, potom su se častila slatkišima, a dobili su i skromne paketiće”, kaže nam direktorica Sabina Andalić.

U Dječijem obdaništu je uvijek zanimljivo, posebno kada nam dolazi Nova godina, odnosno Dan dječije radosti. Kako već pomenusmo, tim povodom održana je priredba, na kojoj su učestvovali svi mališani, izuzev mališana iz jasličke grupe.Djeca su pokazala šta znaju iz folkora, dramatizacija, ritmike, horskog muziciranja, recitala, modernih plesova i to u svim uzrasnim grupama.

Lijep program koji su izveli mališani JU Dječijeg obdaništa Živinice nagradio je Djed Mraz, koji im je uručio tolike željno iščekivane paketiće./Š.G./