JU Dječije obdanište:Održana prezentacija “zdrave ishrane”

Povodom Svjetskog dana hrane, danas je u JU Dječijem obdaništu Živinice Zavod za javno zdravstvo TK posjetio JU Dječije obdanište Živinice, gdje je organizovana prezentacija “zdrava ishrana”, djeci predškoslke dobi.

“Poznato je da se manje vremena troši na pripremu jela kod kuće, a potrošači, posebno u urbanim područjima, sve se više oslanjaju na supermarkete, brzu hranu i restorane sa kućnom dostavom. Mi u našoj javnoj ustanovi nastojimo zdravom prehranom zadovoljiti prehrambene potrebe naše djece pružanjem dovoljne, sigurne, hranjive i raznolike hrane, u čemu imamo puno uspjeha.Djeca su na današnjoj prezentaciji bila oduševljena i menadžemnt JU Dječijeg obdaništa se zahvaljuju Zavodu javnog zdravstva TK što su danas izabrali baš našu ustanovu za ovu prezentaciju”, rekla nam je direktorica JU Dječijeg obdaništa Živinice Sabina Andelić.

Osim pomenutog, danas je JU Dječije obdanište bilo u centru pažnje tuzlanske TV, koja je snimila emisiju pod nazivom Maštaonica.

“Ekipa TV TK  se angažovala na snimanju emisije kod nas za polaznike starijih grupa, a emisija će nositi naziv “Na zadatu riječ”, tako da će to biti zanimljivo kada bude prikazano na TV.Koristim priliku da se zahvalim TV TK za uspješno snimljenu emisiju u našoj ustanovi”, rekla nam je direktorica Andelić.

Tokom oktobra neće izostati aktivno učešće mališana i u drugim događajima.Već  17.oktobra posjetit će Gradsku biblioteku, povodom “Oktobra-mjeseca knjige”, te jednu od živiničkih banki, pošto ovog mjeseca obilježavamo “31.oktobar-Svjetski dan štednje”./Š.G./