JU Dječije obdanište:Raznovrsne majske aktivnosti

Tokom maja u JU Dječijem obdaništu Živinice organizuju se razne aktivnosti.Lijepo vrijeme dozvoljava da se dio tih aktivnosti održava i u lijepo uređenom dvorištu ove javne ustanove.

Šta to sve rade tokom maja u JU Dječijem obdaništu saznajemo od direktorice Sabine Andelić:

“Prvo da istaknem da je danas počeo redovan upis djece u pedagošku 2022/23.godinu.Upis traje 8 dana, do 20.maja i pozivam roditelje da prijave svoju djecu, s obzirom na to da je već pristiglo mnogo zahtjeva, te zato da se blagovremeno prijave, kako bi komisija mogla na vrijeme obaviti potrebne administrativne poslove.

Tokom maja imamo još nekoliko aktivnosti, kao što je to danas susret sa mađioničarem, koji će i naredne sedmice dolaziti, kako bi sve odgojne grupe mogle vidjeti zabavnog mađioničara.Danas su u društvu mađioničara Edisa djeca bila izuzetno vesela i raspoložena.

Već za skorašnji Dan oslobođenja Živinica djeca će imati nastup na svečanoj akdemiji u BKC i predsatvit ćemo se folklorom i recitalima.

Ono što je posebno važno za sve nas jeste održavanje završne manifestacije 27.maja, gdje ćemo pokazati šta su sve djeca naučila tokom tekuće pedagoške godine”, istakla je direktorica Sabina Andelić.

Tako je to u radu s mališanima.Uz igru i pjesmo ovdje se mnogo toga nauči, a kako to sve izgleda vidjet ćemo na završnoj manifestaciji koja će se održati u JU Dječijem obdaništu i bit će medijski prezentirana širem krugu gledališta./Š.G./