JU Dječije obdanište:Završna manifestacija stvaralaštva

Održana je uspjela “Završna manifestacija dječijeg stvaralaštva” u Javnoj ustanovi Dječijeg obdaništa Živinice.To je tradicionalna manifestacija u koji polaznici ove odgojno obrazovne ustanove pokazuju dio svega onog što su tokom tekuće pedagoške godine naučičili.

“I ovoga puta, u skladu sa mjerama pandemije izazvane COVID-19 nismo mogli održati u BKC, već ovdje u našoj ustanovi.Sve ovo što su nam djeca danas pokazala snimila je TV Živinice, tako da će svim građanima biti dostupna na uvid dostignuća naših polaznika.Učestvovala su djeca svih odgojnih grupa, osim jasličkih, tako da je u priredbi nastupilo oko 200 naših polaznika.Ovo što smo danas pokazali samo je dio onog što su djeca uspjela savladati tokom tekuće pedagoške godine.

Još da napomenem da smo uspješno priveli kraju upis djece u narednu pedagošku 2022/23.godinu i da smo upisali ukupno 350 djece.Ja se nadam da ćemeo uz pomoć gradske uprave do kraja godine krenuti sa dogradnjom novog dijela Dječijeg obdaništa pošto odavno postoji veliko interesovanje za uspis djece”, rekla nam je direktorica Dječijeg obdaništa Sabina Andelić.

Zavaršna manifestacija je počela flklorom starije 1 grupe, koja je izvela kolo Valija e Shotes, potom smo vidjeli recital Doviđenja kućo draga u izvedbi starije 3 grupe.Nakon ove uspjele tačke na red je došla ritmika mlađe 2 grupe pod nazivom Svaki mrav.Igrokaz Duga izvela je starija 2 grupa.

Na red je došla i peta tačka, a ona je pripala ritmičarima mlađe 1 grupe-naziv Šaputanje, dok je Razgovor u travi uspješno izvedena dramatizacija školske grupe.Imali smo još 4 ritmičke tačke:Kada ja porastem srednja 2 grupa, Šareni baloni srednja 1, Welcome školska, Žablji sastanak starija 3.

Dramatizaciju su još izvodili starija grupa 1 pod nazivom Djed i repa, Sladoled starija 3 i Ogledalce školaska grupa.Uspio je i recital Joj što vrijedi dobar drug i Plavi cvijet srednje 2 i 1 grupe i Nemoj biti tužan starije 2 grupe.

Priredba pod nazivom Završna manifestacija dječijeg stvaralaštva završena je horskom izvedbom starije 1 grupe pjesmom Zemljo moja./Š.G./