JU Gimnazija: Održano matursko veče

Sinoć su naš grad uljepšali maturanti JU Gimnazija Živinice.Iako je padala kiša to ih nije omelo da organizuju svoje matrusko veče.Kiša nije spriječila gimnazijalke i gimnazijalci, koji su na taj način željeli da se oproste od svog četverogodišnjeg obrazovnog. I ovog puta na čelu povorke maturanata bio je Duvački orkstar Konjuha.

Među maturantima je i Melika Memić, odlična učenica, koja neće stati, već nastavlja na fakultetu:

“Žao mi je što se opraštam od svojih drugarica i drugova s kojim sam provela svoje srednjoškolsko obrazovanje.Imam društvo s kojim sam od prvog razreda Prve osnovne škole i eto, došao je čas kada treba svako na svoju stranu.Ja upisujem Ekonomski fakultet u Tuzli i to mi je velika želja”.

Saznajemo da će i Ajla Adanalić, kao i Melika, istim putem:

“Da, tako je!S Melikom sam od prvog razreda osnovne škole i mnogo značimo jedna drugoj.Idemo zajedno na Ekonomski fakultet u Tuzli.Nadam se uspjehu”.

Šaha Hodžić je uspješno završila svoje školovanje u JU Gimnaziji Živinice i upisala je studij na Fakultetu Kalos, odsjek forenzika:

“Upisalam sam studij na privatnom fakultetu jer mislim da ću tako imati više slobodnog vremena za neka druga usavršavanja, edukovanja, treniranja i iskoristiti raspoloživo vrijeme.Sinić je bilo prelijepo u Hotelu President u Malinama.Sami smo se organizovali i to nas čini sretnim, da tako provedemo svoje matursko veče”.

Belma Ramić je učenica generacije i zadovljna je sinoć organizovanom maturskom paradom:

“Drago nam je što smo makar na malo skromniji način označili kraj našeg srednjoškolskog obrazovanja i ove 4 divne godine krunisali sinošnjim događajem koji je prošao u najboljem redu.Planiram upisati Fakultet elektrotehnike u Tuzli i tu nastaviti svoje školovanje za koje se nadam da će biti uspješno kao i do sad”.

Lejla Alispahić nam kaže da zbog situacije u kojoj smo se našli povodom pandemije, škola nije bila u mogućnosti organizovati svečanu proslavu, kao što to biva svake godine, ali…

“Međutim, mi smo uspjeli organizovati matursko veče, jer smo smatrali da je matursko veče kruna našeg četverogodišnjeg školovanja. Jako smo zadovoljni kako je matursko veče prošlo, zato što je sve  išlo po planu i jako nam je drago jer smo uložili puno truda  da bi to bilo na pravom nivou.

Ponosni smo na našu generaciju. U svakoj, pa i ovoj situaciji bili smo složni i izvukli maksimum iz naših organizacionih vještina. Što se tiče školovanja poslije srednje škole, većina generacije planira upisati fakultet, a ja lično sam se opredijelila za Ekonomski fakultet u Tuzli. Nadam se da će se svako pronaći u nečemu nakon srednje škole i slijediti svoj cilj dok ga ne ostvari”./Š.G./