JU Gimnazija: Održano matursko veče

Večeras su građani Živinica ispratili 35 generaciju maturanata, koji su nakon održanog časa s razrednicima krenuli ulicama grada do BKC, odakle ih je put vodio ka Hotelu President u Ljubačama.

Generaciju maturanata koja je svoje srednjoškolsko obrazovanje okončala u tekućoj školskoj godini mnogo hvale, a direktor Sanel Mumić više je nego zadovoljan:

“Večeras na matursko veče ispratili smo 75 maturanata iz tri odjeljenja.Bila je to uspješna generacija koja je od samog početka svog školovanja u JU Gimnaziji postizala značajne rezultate.Osim vrlo dobrog uspjeha u redovnoj nastavi uspješno su predsatvljali svoju školu na raznim takmičenjima, kako iz nastavnih predmeta, tako i raznih sekcija slobodnih aktivnosti.Pehari i diplome osvajane su na općinskim, kantonalnim , federalnim i državnim takmičenjima”, rekao nam je direktor Mumić.

Menadžment škole, uporedo sa ispraćajem svojim maturanta, brine i o upisu učenika u prve razrede.Za sada su upisana tri odjeljenja, ali je plan da se popuni još jedno odjeljenje.U toku je drugi upisni krug, a treći će biti pred početak nove školske godine, tako da se očekuje popunjavanje planiranog broja učenika prvih razreda.

Bilo je lijepo večeras vidjeti maturante dok su defileom gradskim ulicama, predvođeni Duvačkim orkestrom Konjuh, kretali se ka BKC-u.Usput smo razgovarali o njihovim daljim planovima i željama za studiranjem!

Medina Ibrišević:
“Bilo mi je prelijepo iskstvo tokom ovih četiri godine.Profesori su bili divni i svi smo bili veoma dobri učenici.Još se nisam odredila na koju ću stranu, ali ću se uskoro opredijeliti na koji ću fakultet nastaviti svoje dalje obrazovanje”.

Adi Glavinić:
“Osim redovnog pohađanja nastave i učenjem, bio sam u raznim drugim zanimacijama.Mnogi me pamte od učešće u modernim plesovima, filmskim aktivnostima, drami-pozorištu, fotografiji, a uspio sam se opredjeliti i gdje nastaviti školovanje.Bit će to studij za filmske režisere”.

Mensud Selimović:
“Bio sam odličan učenik, nastavit ću školovanje na Tehnološkom fakultetu u Tuzli i to mi je odavno bila želja”.

Jasmin Kočan:
“Drago mi je da smo svi zajedno dočekali završetak našeg srednjoškolskog obrazovanja i da smo na prekretnici, kako nastaviti dalje?Mislim da ću, kao odličan učenik svih ovih godina, uspjeti se upisati na Elektro tehnički fakultet u Tuzli”.

Almedina Mulabdić:
“Ovo nam je najljepše veče, mada smo i tužni na neki način zato što se rastajemo, a bilo nam je mnogo lijepo.Uz redovno učenje bilo je i lijepog druženja i sigurno će nam JU Gimnazija ostati u najljepšem sjećanju.Još se nisam opredjelila o nastavku školovanja, ali je najizvjesniji odlazak u Njemačku”.

Profesor dr.Sead Noćajević je bio razrednik IV-g4 razredu i o rastanku s učenicima kaže:

“Imao sam 22 učenika u svom razredu i svi prolaze, jer su to svojim marljivim radom i zaslužili.Osim učenja bili su svi članovi neke od školskih sekcija, a svkako bih pohvalio mlade ekologe”.

I tako dok su se razrednici opraštali od svoji maturanata u učionicama su maturante posjetili oni učenici koji će ih zamijeniti naredne školske godine.Darivali su im ruže kao znak sreće u nastavku svog školovanja i života./Š.Gadžo/