JU Gimnazija:Plasman učenika na Federalno takmičenje

Protekli mjesec je protekao u školskim takmičenjima iz nastavnih predmeta, a tako će biti i tokom aprila.Učenici JU Gimnazija Živinice postižu zapažene rezultate.

Na održanom Kantonalnom takmičenju iz fizike u Medicinskoj školi Tuzla,živinički gimnazijalci svojim uspjehom obezbjedili su plasman na Federalno takmičenje.

Profesorica fizike Muljka Hamzagić nam objašnjava kako je proteklo takmičenje najboljih učenika iz fizike na području Tuzlanskog kantona:

“Takmičenje iz fizike se odvijalo po oblastima, a ne po razredima, tako da su naši učenici bili jako uspješni i plasirali se za Federalno takmičenje, koje će se održati 15.aprila u Sarajevu.Učenik Esmir Zoletić takmičio se na oblast Optika i Atomska fizika i osvojio je treće mjesto.Dževad Zećirović se takmičio na oblast Elektromagnetizam i Oscilacije, osvojio treće mjesto.Bakir Selimović se takmičio na oblast Optika i Atomska i osvojio peto mjesto.Nastavljamo sa pripremama za Federalno u nadi da ćemo ostvariti zavidne rezultate”, rekla nam je profesorica Muljka Hamzagić.

Sve ove učenike spremala je prof. fizike Muljka Hamzagić koja je imala zavidne rezultate tokom takmičenja.Požellimo učenicima i mentorici puno uspjeha na takmičenju najboljih učenika srednjih škola iz fizike za područje Federacije BiH.