JU Gimnazija:Pohod ka znanju na TF Tuzla

Učenici izborne nastave biologija i hemija JU Gimnazija Živinice posjetili su Tehnološki fakultet u Tuzli, tačnije laboratoriju za fizikalnu hemiju, kao i laboratorij za naučna istraživanja.

Učenicima je tokom boravka približen način rada u laboratorijama.Učenici nisu krili oduševljenje prisustvom u laboratorijama, te kroz interaktivni način pokušali su da približe za njih nove sofisticirane aparate koji se primjenjuju u hemiji.Neki su iskoristili priliku da posmatraju (mikroskopiraju) na najsavremenijem mikroskopu koji postoji na Tehnološkom fakultetu u Tuzli.Učenici su imali priliku saznati na koji način se mogu upisati na Tehnološki fakultet, te koje postoje studijske grupe u okviru fakulteta.Posebno želimo da se zahvalimo prodekanici dr. Indiri Šestan, koja je realizovala sa svojim asistentima i uposlenicima ovu posjetu živiničkih gimnazoijalaca”, rekao nam je dr.Sead Noćajević, profesor i vođa ove znatiželjne grupe izborne nastave bilogije i hemije.

Posjeta živiničkih gimnazijalaca Tehnološkom fakultetu u Tuzli bila je dobra prilika da razmisle pred Dane otvorenih vrata u maju, na koju će stranu poslije završene srednje škole?Možda baš na Tehnološki!/Š.G./