JU Gimnazija:Svečani ispraćaj maturanata

Odavno je postala tradicija da se kraj srednjoškolskog obrazovanja, pa i maturanata iz osnovnih škola, promoviše defileom ulicama grada.Tako je bilo večeras, kada su maturanti JU Gimnazije, predvođeni Duvačkim orkestrom Konjuh,krenuli ulicama grada do BKC, odakle ih je put vodio u President, prestižni ugostiteljski objekat.

Direktorica Gimanzije Muljka Hamzagić kaže da su maturanti postigli zavidne rezultate, uprkos teškoćama izazvanim pandemijom COVID-19:

“Večeras smo ispratili veoma uspješnu generaciju.Imali smo tri odjeljenja sa 69 učenika- maturanata.Svi su postigli pozitivne rezultate i sad su na prekretnici-kuda dalje?Jedan broj njih još se nije odlučio, ali uskoro će i to biti rješenje koje će od njih samih zavisti.Ja im žellim puno uspjeha u daljem školovanju”,poručila je direktorica Muljka Hamzagić.

Maturante su ispratili roditelji, rodbina, prijatelji, kao i drugi znatiželjni sugrađani, koji ovakve prilike ne propuštaju.Među maturantima je i Anes Breko, koji nam je rekao kuda dalje:

“Ove četiri godine ćemo sigurno dugo pamtiti, pošto smo stekli mnogo drugarica i drugova, ali eto došlo je vrijeme da se rastanemo.Školovanje nastavljam na Elektro tehničkom fakultetu u Tuzli”.

Nedžada Selimović je takođe završila svoje srednjoškolsko obrazovanje i večeras nam je izjavila:

“Zaista, ove 4 godine su bile nezaboravne.Osim redovne nastave imali smo priliku biti članovi raznih sekcija, ja sam najradije trenirala odbojku i košarku, tako da sam tu imala najviše rezultata.Još nisam odlučila na koju ću stranu, a možda nastavim u NJemačkoj”.

Adi Omerbašić takođe još nije odlučio gdje će naastaviti svoje školovanje, ali za koji dan i to će biti rješenje, rekao nam je prilikom večerašnjeg razgovora.

Nejra Đug je među boljim učenicima, odabrala je svoj životni poziv:

“Bila sam odlična učenica, ove četiri godine su nam bile prelijepe i sigurno ćemo se sjećati cijelog života tih lijepih godina.Školovanje ću nastaviti na Građevinskom fakultetu u Tuzli”.

Našim maturantima želimo puno sreće i uspjeha u godinama koje dolaze./Š.G./