Jubilej SZO: Izložba „Zdravlje za sve”

 

Sarajevo, 03.04.2023. godine – Povodom Svjetskog dana zdravlja 2023.godine, koji se podudara sa 75. godišnjicom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), dr. Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda u BiH i dr. Erwin Cooreman, specijalni izaslanik Svjetske zdravstvene organizacije za Bosnu i Hercegovinu, otvorit će izložbu o dostignućima ove organizacije na polju javnog zdravstva u svijetu i BiH u srijedu, 05.04.2023. godine u 14.30 sati, u UN zgradi, Ulica Zmaja od Bosne bb, Sarajevo.

Svake godine, Svjetski dan zdravlja obilježava se 07.aprila, na godišnjicu osnivanja SZO. Na ovaj dan, SZO ističe važnost teme globalnog zdravlja kroz posebne događaje i informativne kampanje.

Svjetski dan zdravlja jedna je od nekoliko aktivnosti koje SZO poduzima za podizanje svijesti o zdravstvenim problemima i inspiriranje ljudi diljem svijeta. 75. godišnjica SZO prilika je da se sagledaju uspjesi u javnom zdravstvu koji su poboljšali kvalitetu života tokom posljednjih sedam decenija.

To je također prilika za poticanje djelovanja s ciljem rješavanja zdravstvenih izazova danas, ali i sutra./Dobrila Močević/