Jubileji:Dvije decenije Udruženja Izvor Selsebil Živinice

Danas je održana svečana Skupština Udruženja Izvor Selsebil, a u povodu 20 godina od osnivanja i uspješnog rada. Skupština je održana u velikoj sali BKC Živinice, a počela je intoniranjem državne himne BiH.

Veliki broj prisutnih imao je priliku dokumentarnim filmom uvjeriti se u niz aktivnoste ovog uspješnog udruženja, koje je tokom minulih dvije decenije uspjelo organizovati niz aktivnosti, o kojima je govorio predsjednik UG Izvor Selsebil Asim Smajlović:

“Naše udruženje je tokom proteklih 20 godina organizovalo veliki broj aktivnosti i akcija za pomoć našim građanima. Jedna od redovnih aktivnosti je odgojno-edukativni rad s mladima, u okviru koje tokom godine organizujemo preko 300 sekcija, što je u skladu sa univerzalnim ljudskim vrijednostima.Uz to, održavamo javne tribine edukativnog, vjerskog i patriotskog tipa. Jedan od vidova rada je i organizacija ljetne škole koja okuplja 150 dječaka i djevojčica. Redovno organizujemo predavanja, seminare, kurseve stranih jezika, organizuovali smo 40 medicinskih karavana, na kojima je pregledano 1600 pacijenata, te podjela lijekova u vriejdnosti od 50 hiljada KM.Posebno želim istaći akcije darivanja krvi, koje su naišle na veliki odziv građana koji su darivali hiljadu doza krvi.Aktivnosti smo organizovali u vrijeme velikih poplava prije 4 godine, kada smo podijelili 10 hiljada KM u materijalu i 15 hiljada KM u hrani, te uzeli učešće u renoviranju 17 kuća unesrećenim ljudima.Nadamo se da ćemo u budućem periodu imati veću podrškiu naše općine, kako bi smo postizali još bolje rezultate”, rekao je predsjednik Asim Smajlović.

Prisutnima su se obratili općinski načelnik dr.Samir Kamenjaković, Sedin ef.Karić i Mirsad ef.Spahić, koji su čestitali jubilej UG Izvor Selsebil i poželjeli im još mnogo uspjeha u radu.

“Zadovoljstvo mi je danas biti ovdje u povodu jubileja ove uspješne nevladine organizacije, koja je glavni fokus svoje aktivnosti usmejrila ka očuvanju porodice i njenih vrijednosti, a uz to mnogo su dali na planu humanih aktivnosti, želeći da daju svoj doprinos da naše društvo napravimo boljim”, istakao je načelnik Kamenjakvić, koji je u povodu jubileja izrazio želju da postane članom ovog udruženje, što mu je i omogućeno potpism pristupnice tokom svečanosti.

Na svečanoj Skupštini UG Izvor Selsebil izveden je prigodan program, a predstavljen je i “Klub izviđača Selsebil”. Posebni aplauzi upućeni su recitatorima, te Sari i Ahmetu Mušić koji su na konkursu za najbolju recitaciju pod nazivom “Moje udruženje i ja radimo zajedno” osvojili prvu nagradu.

Na kraju svečane Skupštine UG Izvor Selsebil uručene su plakete i zahvalnice firmama i pojedincima koji su tokom dugog niza godina ostvarili uspješnu saradnju sa živiničkim Selsebilom./Š.G./