Kantonalno takmičenje u prvoj pomoći

Intoniranjem državne himne danas je počela ceremonija  otvaranja 26. kantonalnog takmicenja iz pružanja prve pomoći u Živinicama.I odmah da kažemo da su ekipe iz Živinica postigle zapažene rezultate.

U konkurenciji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa JU Osnovne škole Donje Dubrave, dok je u omladinskoj konkurenciji prvak Tuzlanskog kantona Tim mladih OO Crvenog križa Živinice.

Kapiten Tima mladih Živinice Nejra Kadrić, nakon osvajanja prvog mjesta, nije bila previše govorljiva:

“Svi smo zaslužni za ovaj uspjeh, ne samo ekipa već i oni koji su nam bili podrška u OOCK Živinice.Svi smo sretni nakon ovog velikog uspjeha”.

Ekipa Tima mladih nastupila je u sastavu:Nejra Kadrić, Dženeta Kitić, Adi Omerbašić, Elnur Selić i Lejla Halilović, dok su instruktori bili Abdurahman Aljić i Semir Muhić.

Sekretar OO CK Živinice Nermin Aljić zadovoljan je postignutim rezultatima živiničkih ekipa:

“Ovo je odličan rezultat i čestitam ekipama na osvojenim prvim mjestima.Naše ekipe su izborile pravo nastupa na takmičenju najboljih ekipa Federacije BiH, koje će se održati narednog mjeseca.U našem gradu danas je učestvovalo u takmičenju iz prve pomoći ekipe 23 škole iz 12 gradova  TK, sa 270 učesnika, od kojih su 168 takmičari”.

Ekipa OŠ Donje Dubrave, nakon što je osvojila prvo mjesto na općinskom takmičenju, danas je uspjela postati šampion Tuzlanskog kantona.Ekipa se takmičila u sastavu: Belma Pašić, Erna Dizdarević, Ajla Beširović, Ajla Mujčić, Edita Mumić i Seldin Šehić. Uz ova imena čestitke idu i za mentorice Sanju Havel i Mersihu Pejzić.

Preostaje da našim ekipama poželimo puno uspjeha i na takmičenju najbojih u Federaciji BiH.Evo plasmana po najbolje tri ekipe u obje konkurencije- kategorija omladine najbolji su:1. Tim Mladih CK Živinice, 2. Tim mladih CK Telemark Banovići i 3. mjesto Tim mladih “Solferino” Tuzla.

U kategoriji podmlatka najbolji su:1. OŠ Donje Dubrave , 2. OŠ  Banovići i  3.mjesto  OŠ Miladije- Tuzla./Š.G./