Karate: Podrška reprezentativcima BiH iz TK

Ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović i stručna savjetnica za sport Lejla Elezović, primili su danas delegaciju Karate saveza Tuzlanskog kantona, selektore i takmičare sa područja TK-a, koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Bila je ovo prilika da se pojedinačno predstave postignuća 11 vrhunskih sportista i izuzetnih mladih ljudi, koji će predstaviti našu zemlju na 47. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore U-21 u karateu.

Ministar Mićanović, čestitavši takmičarima na do sada ostvarenim rezultatima, još jednom je istaknuo da uvijek mogu računati na podršku resornog ministarstva.

Takmičari klubova sa Tuzlanskog kantona koji će činiti karate reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ovom prestižnom takmičenju su: Emina Abdulić, Stefani Krešić, Hamza Čajić, Emina Tanović, Sadin Mulahalilović, Muamer Halilović, Osman Halilović, Osman Salkanović, Anela Vehabović, Anela Hanić, Nusreta Bećirović te dva selektora Una Selman Žilić i Željko Zombra.

Članica KBS “Seiken” Živinice, Tanović Emina, aktualna federalna i državna prvakinja u katama, te kadetska reprezentativka BiH, nastupit’ će na Evropskom prvenstvu u dvije kategorije:

Kate kadetkinje – pojedinačno
Kate juniorke – ekipno

Našim učesnicima na pomenutim prvensvtvima želimo puno uspjeha!/Muris Šljivić/