Kladanj:Počeo sa radom notarski ured

Povodom današnjeg otvaranja kancelarije i početka rada notarskog ureda Dženada Hodžića, čije je službeno sjedište na području općine Kladanj, predstavnici Općine Kladanj na čelu sa općinskim načelnikom Jusufom Čavkunovićem upriličili su posjetu novootvorenom uredu, kako bi notaru poželili uspjeh u radu i čestitali početak rada.

Posjeta je bila i prilika da notar Dženad Hodžić uspostavi institucionalnu saradnju sa predstavnicima institucija koje će blisko sarađivati sa notarskim uredom, a neposredna komunikacija će biti nastavljena i ubuduće, u cilju efikasnijeg i kvalitetnijeg funkcionisanja notarskog ureda.

Kako je istaknuto u okviru posjete, otvaranjem notarskog ureda po prvi puta je uspostavljen notarski ured koji osigurava pravnu sigurnost i jačanje pravnog sistema, a sve u korist građana općine Kladanj, institicija i privrednih subjekata sa područja općine.

Pretpostavke za otvaranje ureda su stvorene donošenjem Zakona o notarima još 2007. godine, ali zajedničkim aktivnostima i naporima koji su uloženi u zadnje vrijeme saradnjom zainteresovanih subjekata, današnje otvaranje predstavlja pozitivan primjer na koji način i u narednom peridu treba raditi i razvijati lokalnu sredinu.

Ured će obavljati poslove nasljednih, stvarnih, porodičnih, privrednih pravnih odnosa i drugih poslova iz nadležnosti u skladu sa Zakonom, a nalazi se u ulici Kladanjske brigade br. 1, u zgradi tzv.“Osmica“ i otvoren je radnim danima u vremenu od 7:30 do 16:00 sati./preuzeto sa WEB STRANICA OPĆINE KLADANJ/