Koncert “U susret Božiću”

Juče je u Franjevačkom samostanu u Tuzli održan tradicionalni Božićni koncert tuzlanskih zborova. Nastupili su: Zbor KŠC-a “Sveti Franjo”, Vokalni ansambl “Libero” Živinice, Mješoviti hor “Lege artis”, združeni Gradski mješoviti zbor Živinice i KUD “Bosna” – Ženski hor “Učo” Tuzla, Ženski zbor “Slovenčice” i naš zbor “Iuventus Salinarum”.

“Nastavljamo s lijepom tradicijom susreta i muziciranja tuzlanskih zborova koji je od samog početka pozdravljen od svih zborova i njihovih voditelja, ali i od naše vjerne publike, kao nešto posebno i prepoznatljivo u našem gradu. Posebno nas raduje i potvrđuje ljepotu i kvalitetu ovog događaja to da i drugi pokušavaju organizirati slične događaje u gradu, što je pokazatelj da radimo dobre stvari”, istakli su domaćini i organizatori Božićnog koncerta.

Članovi Gradskog mještovitog hora Živinice, predvođeni maestrom Seadom Siočićem, istakli su da je koncert u Franjevačkom samostanu veoma dobro organizovan:

“Bilo je lijepo biti dio tog uspješnog programa, a naš hor takođe je pokazao koliko vrijedi.Izgleda da smo mi bili glavna atrakcija sinoćnjeg koncerta.Ta multinacionalnost koja krasi naš hor ih je pozitivno iznenadila”, rekli su iz GMH Živinice.