Koncert”Sevdah u Beogradu”

Neki od najboljih izvođača sevdalinki će 3. aprila u Sava Centru održati jedinstveni koncert „Sevdah u Beogradu”.

Nama u Udruženju Muzičkih Umjetnika je želja da pjesma sevdalinka dobije svoje zasluženo mjesto na cijelom ovom našem prostoru, pa smo tako napravili plan aktivnosti za njenu promociju u svim većim gradovima regiona. Prošle godine smo održali koncert sevdalinki u Podgorici, a ove 03. apila u Sava centru u Beogradu, održaćemo koncert „Sevdah u Beogradu“ uz učešće istaknutih interperetatora ove pjesme iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Sevdalinke za svakog pjevača predstavljaju veliki izazov, tako da ih mogu izvoditi samo najbolji, a publiku će u sevdah pjesmom odvesti: Vesna Zmijanac, Halid Muslimović, Neda Ukraden, Merima Njegomir, Saša Kapor, Nikolina Kovač, Ramiza Milkunić, Ringo Hamidović, Azra Husarkić, Esad Merulić, Jasmin Hasić, Dragan Račić, Hamza Šantić i mnogi drugi.

Sve izvođače će pratiti orkestar pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića, a pjevačima će se u pojedinim pjesmama priključiti i hor Iskre, kao i članovi KUD-ova „Stevan Štrbac“ i „Gdofa“ iz Tuzle. Program će voditi poznata voditeljka Dragana Katić.

Publika će uživati u više od dva sata programa, a pažljivo su odabrane zaista najljepše sevdalinke koje se već decenijama pjevaju i osvajaju publiku svih generacija, kao što su: „Čudna jada od Mostara grada“, „Srdo moja“, „Moj dilbere“, „Višegrade grade“, „Kraj tanana šadrvana“ „Mene majka jednu ima“ i mnoge druge.

Karte za veče najljepših sevdalinki u Beogradu su u prodaji na biletarnici Sava Centra i svim prodajnim mestima Ticketsa, po cijeni od 1.200 do 2.800 dinara. /H.Dedić/