Konjuh Escape:Šetnjom zajednički na planinu

Naša sugrađanka Melisa Šišić, trenerica sporta, pokrenula je “priču” pod naslovom “Konjuh Escape”, što bi se kazalo bjekstvo u planinu Konjuh! Zato odmah na početku ovog priloga pitamo  o čemu se radi:

“Mnogo vremena provodim u prirodi, na planini, inspiriše me, divim joj se i najljepše se osjećam dok hodam šumama i kraškim predjelima našeg Konjuha.Također sam veliki zaljubljenik u fotografiju, te svaki svoj posjet planini zabilježim sa desetinama fotografija. Na iste sam dobila mnogo upita i komentara kao što su: “Gdje je to? Divno je. Zar to ima kod nas? Želim i ja ići”, tako se rodila ideja da organizujem zajedničke pohode/šetnje na planinu.

To je,dakle, nastalo iz želje da svako vidi ljepotu i potencijal planine Konjuh koju ja vidim. Naša planina je posebna, meni jedna od najljepših u Bosni i Hercegovini, nudi mnogo toga: bogata florom i faunom, posuta endemskim vrstama, sa posebnim kraškim predjelima i fenomenima, bogata bistrim i čistim vodama, neistraženim pećinama i vodopadima”, kaže nam Melisa Šišić.

Uz pomoć nekoliko prijatelja osnovala je organizaciju “Konjuh Escape”.Kako se snalazi i ima li podrške za ovu lijepu inicijativu:

“Ni od koga zvanično nemamo finansijsku pomoć, moji prijatelji i ja se samofinansiramo. Poslali smo mnogobrojne molbe za sponzorstvo našim firmama, međutim još se niko nije odazvao”.

Šta mogu očekivati oni koji se jave da učestvuju u “Konjuh Escape”?

“U našem programu imamo cjelodnevne šetnje za aktivne planinare i sportiste, za ljubitelje adrenalina imamo zahtjevne i izazovne staze, a mislili smo i na roditelje sa djecom kao i na stariju populaciju – imamo laganije šetnje od nekoliko sati koje fizički nisu mnogo zahtjevne, gdje mogu mnogo vidjeti sa malo zamaranja.Za najupornije ljubitelje planine nudimo dvodnevne izlete za jednim noćenjem”.

“Konjuh Escape” organizuje zimske šetnje za 18. i 19., 25. i 26. Decembar (subota i nedjelja), uz mogućnost noćenja u planinskoj kući Italijanka (ograničen broj kreveta) – po cijeni 20 KM.

Za jednodnevne šetnje cijena je 10 KM, a plan je slijedeći:
1. Polazak ispred hotela ‘Zlača’ 18. i 25. u 8 sati ujutro, a 19. i 26. u 9 sati.

2. Obilazimo vodopade Stanove i Veliku Zlaču, te u povratku smještamo se u planinsku kuću gdje ćemo ručati i družiti se, ostaju oni koji žele noćiti, a drugi idu kući

Za druženje je planirano:
– takmičenje u pravljenju Snješka Bijelića
– društvene igre: monopol, čovječe ne ljuti se, igre sa kartama
– pjesma

3. Noćna šetnja na Zidine (za dobrovoljce)

4. Drugi dan, tj. 19. i 26.decembar povratak do hotela, okupljanje te polazak ka području “Studešnica” i obilazak kraških fenomena, kamenog luka i pećine.Za sve to potrebno je da imate slojevitu odjeću,nepromočive čizme,vodu, štapovi i hranu.

Psi su dobrodošli.

Srednje zahtjevna staza.

Za sve prijave i informacije javiti se privatnom porukom ili na viber broj 063/217-919. Ili na facebook/instagram stranicu Konjuh Escape.

Polaznici će pored šetnje imati priliku da nauče nešto više o planini i životu živih bića na.Organizacija je otvorena za saradnju, te se šetnje i izleti mogu zakaziti u toku cijele sedmice. Idealna prilika za poslovne ljude i firme koje trebaju odmor i relaksaciju u prirodi da odmore oči od računara u jedinstvenom okruženju koje je prekrasno u svako doba godine.