„Kreativne industrije i Ruralni razvoj“ – IV Veče Kreativnosti

U okviru projekta „Kreativnost Za Sve“ u srijedu 11.3.2020. od 18h u BRDO coworking prostoru (http://bit.ly/BrdoMap)održaće se četvrtoVeče Kreativnosti pod nazivom „Kreativne industrije i Ruralni razvoj“ (FB event: http://bit.ly/KzS4vk4).Ruralni razvoj nije samo agronomija, nego mnogo više od toga. LEADER program EU je iza ugla, šta nam donosi, koji su potencijali,kakva su iskustva i primjeri iz regiona – sve osvrte kroz prezentaciju i razgovor prenosi nam Jasminka Husanović, trener EU LEADER programa.

Ulaz je besplatan uz prijavu putemlinka. (http://bit.ly/PorKZS-1)

Dođite da razgovaramo i družimo se u okviru i ove Večeri kreativnosti!

O projektu„Kreativnost Za Sve“:

Udruženje „Tuzla Live“(www.fb.com/tuzlalive)putem aktivnosti u BRDO coworking prostoru nastavlja biti centar kreativnosti ne samo u Tuzli nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini. U narednom periodu otvaramo vrata BRDO coworking prostora svim mladim ljudima koji žele da čuju priče iz kreativnih industrija.

Cilj projekta „Kreativnost Za Sve“je da mlade u Tuzli i Nišu, koji žele da čuju više o kreativnim industrijama i naprednim tehnologijama, osnaži kroz seriju edukacija i da pruži podršku Startapovima kroz mentorske sesije. Prvi korak u okviru projekta jeste organizacija Večeri kretivnosti. U narednom periodu biće organizovano 7 tematski podijeljenih Večeri kreativnosti.

Kreativnost za sve sprovodi se u partnerstvu sa Deli prostorom za kreativnim djelovanjem iz Niša (Srbija), a zahvaljujući podršci Beogradske otvorene škole u okviru projekta WeB4YES finansiranog od strane Evropske Unije.

(originalna objava na stranici Udruženja: http://tuzlalive.org/?p=2016)