Ljekarska komora TK:Saopštenje za javnost

Ljekarska komora TK je iz medijskih objava, odnosno, sredstava javnog informisanja saznala da će se, pod pokroviteljstvom Ministarstva TK i Vlade TK, dana 17-18.09.2021. godine u prostorijama Narodnog pozorišta u Tuzli održati “Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i napretku u kliničkoj medicini”.

Organizator simpozija je Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalna akademija nuka i umjetnosti BiH.

Ljekarska komora TK obavještava javnost da nije upoznata sa održavanjem ovog simpozija. Niko od organizatora simpozija ili pokrovitelja istog nije obavijestio niti zatražio saglasnot od Ljekarske komore TK o održavanju ovog skupa.
Obaveza je da se svaki ljekarski stručni skup, na području TK, blagovremeno najavi i održi uz saglasnost Ljekarske komore TK.

Obavještavamo javnost da Ljekarska komora TK nije dala saglasnost za održavanje ovog skupa, da isti neće priznati i kategorizirati, niti će učesnici simpozija moći koristiti prava iz učešča, edukacije i bodovanja sa ovog skupa.

Protiv organizatora ovoga skupa, članova Ljekarske komore TK, organi Komore će pokrenuti disciplinski postupak pred organima./Predsjednik Ljekarske komore TK
prof. dr. sc. Harun Brkić, dr. med./