Ljekarska komora TK:Saopštenje za javnost

 

Ljekarska komora TK prati aktivnosti članova LJKTK koji participiraju u radu kriznih štabova i radu zdravstvenih ustanova na području TK u kojima se zbrinjavaju oboljeli od Covid 19 infekcije na području našeg kantona.

Komora izražava nezadovoljstvo procentom vakciniranoga stanovništava na području TK. Očekivali smo da će procenat vakcinisanih, s obzirom na aktivnosti kriznih štabova, biti znatno veći.Još jednom upućujemo apel građanima na području TK da se vakcinišu protiv Covid 19 infekcije, bilo kojom vakcinom dostupnom u našim zdravstvenim ustanovama.

Takođe, primjećene su i pojačane aktivnosti antivakserskih pokreta na području TK, a što je za nas iznenađujuće uz učešće pojednih članova LJKTK u istima.Osuđujemo antivakserske pokrete, osobito članove LJKTK koji učestvuju u ovim aktivnostima.LJKTK prati aktivnosti takvih članova, ograđuje se od istih i poziva ih da prestanu sa navedenim.

LJKTK će sigurno postaviti pitanje odgovornosti takvih članova, jer propagiraju stavove suprotne preporukama kriznih štabova, zdravstvenih institucija i Svjetske zdravstvene organizacije, kao i preporukama LJKTK, obavezujućim za članove Komore./Predsjednik LJK TK prof.dr.sci.med. Harun Brkić/