Lotos:Svečanu dodjelu elektro-motornih kolica

U Tuzli će se održati svečana zajednička dodjelu elektro-motornih kolica za šest osoba sa invaliditetom sa područja Tuzlanskog kantona.

Nabavka elektro-motornih kolica je realizovana u okviru posebnog programa nabavke kojeg je odobrio Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.
Ovo će biti drugi put da se realizuje dodjela elektro-motornih kolica a kao rezultat zagovaračkih aktivnosti Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona i partnerstva uspostavljenog sa Zavodom zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona tokom ovog procesa.

Svečana zajednička dodjela će se organizovati u četvrtak, 19. septembra sa početkom u 11:00 sati u prostorijama Informativnog centra za osobe sa invaliditetom “Lotos” Tuzla, ulica Mihajla i Živka Crnogorčevića br. 3, Tuzla.

Svečanosti će prisustvovati predstavnici Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, predstavnici organizacija članica Koalicije OOSI TK i osobe sa invaliditetom / korisnici kojima će elektro-motornakolica biti dodijeljena u okviru programa.

Također, napominjemo da će se nakon svečanosti dodjele upriličiti i prigodan koktel / osvježenje za sve zvanice./Adisa Kišić-Informativni centar za osobe sa invaliditetom „Lotos“ Tuzla/