Majsko ljeto Beograd:Željka Jurišić osvojila 3.mjesto

Željku Jurišić očekuje naporno ljeto jer ima zakazano 50 nastupa i svadbi od juna do septembra, a da će 2024. godina biti uspješna za odličnu pjevačicu narodne muzike potvrđuje i treće mjesto koje je osvojila za interpretaciju na festivalu “Majsko ljeto” u Beogradu.

– Zadovoljna sam uspjehom moje pjesme “Varalica” koju su radili Merhad Muračević i Sanela Nela Kopić. Radujem se svakom festivalu zbog druženja sa kolegama, a u Beogradu najviše vremena sam provodila sa Danijelom Popović i Bojanom Golubović. Proveli smo se izuzetno lijepo. Vjerujem da će “Varalica” tek napraviti pravi uspjeh kada bude objavljen spot. Videozapis će početkom juna biti snimljen u mojim Živinicama, a za režiju će biti zadužen Dalibor Mrdić. Generalni sponzor je firma BSG iz Njemačke, čiji su vlasnici naši prijatelji Sakiba i Nermin Ramić. Prvo ću objaviti spot za pjesmu “Varalica”, a potom i za “Zoro moja, zoro plava” – kaže Jurišić.

Željka je dobro poznato ime ljubiteljima narodne muzike širom regiona, te u Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, Holandiji… Sretna je što će 2. juna u Zenici učestvovati na festivalu “Kapija sevdaha” koji je posvećen hitmejkeru Ibri Mangafiću.

– Odrasla sam uz hitove Ibre Mangafića i drago mi je što ću biti dio ovog festivala i što ću pjevati hit „Zoro moja, zoro plava“. Ovo je najmanje što, zajedno sa kolegama, mogu učiniti za našeg velikana narodne muzike – govori pjevačica./Denis Zeba/