Međunarodni dan solidarnosti PREC 2018

Udruženje porodica Porodični ruralni edukativni centar PREC Živinice i ove godine će obilježiti Međunarodni dan solidarnosti porodičnih ruralnih domova/škola.

29. Novembar 2018. god, sastanak je više od 1000 Porodičnih ruralnih domova u svijetu koji ujedinjuju svoju snagu kako bi dokazali solidarnost i stvorili društvenu vezu između onih koji mogu dati i onih kojima je pomoć potrebna, u svim zemljama gdje su prisutni domovi, u Francuskoj, ali i u BiH, tačnije na području općine Živinice, TK- gdje djeluje Udruženje porodica PREC Živinice.

Tom prilikom PREC će organizovati štand solidarnosti 29.11.2018. godine u Živinicama od 10:00 do 14:00 sati prekoputa ćevabdžinice Bosna, pored Sparkassebank. Članice i polaznici obuka PREC Živinice će prodavati domaće tradicionalne kolače, tradicionalne proizvode, rukotvorine i sl.
Prikupljena sredstva idu simbolično za podršku aktivizmu žena i mladih u ruralnim područjima.
Pozivamo sve građane da nas posjete taj dan i saznaju više o Udruženju porodica PREC Žiivinice, obukama koje pokreće i aktivnostima koje sprovodi. Dođite i podržite solidarnost.
Dobro nam došli!/Udruženje porodica PREC Živinice/