Milioneri ponovo u akciji

Akcija sadnje i pošumljavanja„Let’s Do It –million sadnica za 1 dan” obilježena je 21. oktobra širom Bosne i Hercegovine.Dan je prošao u radnoj atmosferi na pet lokacija,a više od 200 volontera je uprkos kiši i nepovoljnim vremenskim uslovima na većini lokacija, zajedničkim snagama zasadilo preko 3000 sadnica raznih vrsta drveća.

Ponosni smo što smo i ove godine obnovili zelene površine sa velikim brojem sadnica, što smo obogatili naše šume, a sve sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti šuma i drveća za čovjeka i višestrukoj koristi koju ima za nas. Akcije sadnje i pošumljavanja su naše tradicionalne aktivnosti koje sa godinama rastu i pokazatelj su da naše društvo napreduje kada je u pitanju razvijanje ekološke svijesti, a ujedno su ovakve aktivnosti najbolji način da se praktično pomogne našem šumskom bogastvu.

Organizacija 12. po redu akcije pošumljavanja ne bi bila moguća bez zlatnih sponzora i partnera projekta “Let’s Do It”. Naš partner u Let’s Do It akcijama Class Plus Expert powered by INA i Energopetrol godinama podržava akcije sadnje kao zlatni sponzor. Ponosni smo što je važnost naših aktivnosti prepoznala voda Sara kao srebrni sponzor akcije zajedno sa Eko život d.o.o. kompanijom.

„Bosna i Hercegovina je jedna od najbogatijih zemalja Evrope po biološkoj i pejzažnoj raznolikosti, i veoma smo sretni što drugu godinu za redom kao zlatni sponzor projekta Let’s Do It“ – Million sadnica za 1 dan“ možemo dati svoj doprinos očuvanju bosansko-hercegovačkih šuma, ali i obogaćivanju prirodnih ljepota gradskih sredina. Zaštita i očuvanje okoliša je jedan od fokusa i prioriteta poslovanja Holdine, a ono što nas čini posebno ponosnim je spremnost i želja naših zaposlenika da se uključe i daju svoj doprinos. Kao pojedinac možemo malo, ali zajedničkim djelovanjem doprinosimo stvaranju održive i zdravije budućnosti.“ – izjavili su ispred Holdine.

Eko život d.o.o. Tuzla ovlašteni je operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom i jedan od ciljeva našeg poslovanja jeste i ulaganje u ekološke projekte. Vođeni pozitivnom praksom i dosadašnjom saradnjom sa Lets Do It timom , Eko život ove godine Srebrnii je sponzor ekološkim akcijama koje sprovodi vrijedna ekipa ovog tima. Akcija pošumljavanja i sadnje drveća pod sloganom “Šta ima, šta se sadi” u okviru akcije “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” od velike je važnosti za svaku lokalnu zajednicu. Cilj akcije jeste podizanje svijesti građana o ekološkim problemima, te značaja sadnje i pošumljavanja, ali i sveobuhvatne važnosti zaštite životne sredine. Ukoliko stvarno želimo nešto promijeniti po ovom pitanju, prvo se moramo edukovati o problemima i izazovima sa kojima se susrećemo. Akcija pošumljavanja i sadnje drveća biti će podstrek svim generacijama da uvide koliki je značaj pošumljavanja i sadnje, ali i da sadnjom svakog stabla, svake sadnice, oni postaju zagovornici, ambasadori prirode i naše čiste, zdrave okoline. – izjavili su ispred kompanije Eko život d.o.o.

Ispred udruženja građana “Ruke” i projekta “Let’s Do It” zajvaljujemo se svim volonterima koji su sadili zajedno sa nama. Bez jake volonterske želje i snage naše akcije nisu moguće, a svaki je volonter pokretačka snaga pozitivne promjene koju Let’s Do It tim želi potaknuti svojim masovnim akcijama  sadnje i pošumljavanja. /Adis Poturović/