MIS BiH: Među finalisticama je i Živiničanka Elvedina Hodžić

Živiničke ljepotice imali su mnogo uspjeha u manifestacijama  izbora za najljepše djevojke Bosne i Hercegovine.Počev od izbora najljpših djevojaka TK, Federacije, pa i na nivou države, kada smo imali i najljepšu BH djevojku.

Nakon izbora MIS Federacije BiH mnogo uspjeha nedavno je imala i naša Elvedina Hodžić, te se plasirala na završnu manifestaciju MIS BiH. Elvedina je veoma dobra učenica i pohađa treći razred Srednje medicinske škole u Živinicama.O svojim očekivanjima kaže:

“Pripreme za Miss BiH su sigurno jedan od najljepših trenutaka koje će se desiti svakoj od nas finalistica. Uz svo znanje, sticanje različitih i korisnih vještina, moći ćemo upoznati cure iz cijele BiH i tako stvoriti nova prijateljstva i doživjeti nezaboravne momente i trenutke koje ćemo doživotno pamtiti i spominjati. Radujem se pripremama i nadam se da će ovo biti početak jednog novog perioda punog različitih prijateljstava, propraćenih znanjem i ljubavlju !” kaže Elvedina.

Dvadeset dvije finalistice iz BiH okupile su se u nedjelju, 29. Septembra, u prekrasnom ambijentu novo obnovljenih hotela Austria & Bosna na IIidži. Hotel Austria & Bosna se nalazi u sklopu Hotela Terme Ilidža, gdje su najljepše djevojke BiH uživale u mnogobrojnim sadržajima kao što su: termalna kupka, wellness centar, bazen, fitness, sauna, saloni za masažu, stojeći i ležeći solarij. Nakon priprema u hotelu „Austria & Bosna“, uslijedilo je putovanje u Biograd na Moru, Hrvatska.

Za udobno putovanje finalistica na Jadransko more pobrinuo se službeni prijevoznik “Semberija transport” sa novim luksuznim autobusom. Glavna djelatnost preduzeća je prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, kao i prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju. Preko sektora turizma decenijama unazad uspješno organizuju đačke ekskurzije u zemlji i inostranstvu, grupna putovanja i obilazak određenih domaćih i inostranih destinacija, jednodnevne izlete i sl.

Organizacijski tim u saradnji sa Turističkom zajednicom grada Biograda na Moru, koji su generalni pokrovitelji, te Hotel Adria, pripremaju pravi spektakl ljepote. Bitno je naglasiti kako se Organizatori osim samog izbora fokusiraju i na humanitarni rad. Stoga će i ovaj event, kao i svih prethodnih godina, biti humanitarnog karaktera za podršku akcije obnove Srednje muzičke škole u Tuzli./Tim za medije/