MK Tuzla:Akcije “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT”

Kao i svake godine na početku moto sezone Moto klub Tuzla, u saradnji sa MUP-om TK i sponzorima akcije Auto Kućom NIPEX i Generalnim sponzorom kluba Molson Coors “Ožujsko”, organizuje ovu aktivnost sa ciljem da se skrene pažnja svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti.

U sklopu akcije “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT”, u subotu od 12:30 do 13:30 na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke škole biće izmjenjen režim saobraćaja, odnosno zatvorena desna saobraćajna traka u kojoj će od strane članova MK Tuzla, a uz pomoć i obezbjeđenje PU Centar, biti upriličen scenario nekoliko tragičnih nesreća s ciljem buđenja svijesti, kao i podjela letaka.

U 14:00 sati na Panonici kod slapova je planirano interaktivno druženje i tribina o podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme, uz praktični i teoretski dio.

Učesnicima će biti podjeljeni priručnici za motocikliste koji sadrže puno korisnih informacija o vožnji, opremi, pružanju prve pomoći itd./Tim za medije/