MKF LIDER: Podrška Ekonomskoj olimpijadi je investicija u budućnost naše ekonomije

Sarajevo, 14.09.2023. Mikrokreditna fondacija LIDER, od svog osnivanja ističe se kao zagovornik obrazovanja i društvene odgovornosti, pa tako s ponosom kontinuirano podržava projekat Ekonomske olimpijada u organizaciji Udruženja Liberalni forum. Kroz protekle tri godine, MKF LIDER je odigrao ključnu ulogu u podršci razvoju mladih ekonomista i…

Prije nego što su krenuli na put ka velikom finalu u Bratislavi, MKF LIDER je organizovao susret sa mladim ekonomistima, pruživši im jedinstvenu priliku da se upoznaju sa osnovama mikrofinansija i mikrokreditnog sektora u Bosni i Hercegovini. Istovremeno, vodeći stručnjaci iz LIDERA su podijelili svoje bogato iskustvo i informacije o perspektivama koje mikrokreditni sektor nudi mladim ljudima za učenje, rast i razvoj karijere.

Zahvaljujući opsežnim pripremama finalisti ovogodišnjeg takmičenja – Emina Hodžić iz Fojnice, Sead Gakić iz Konjica, te Lana Komšić, Sara Čengić i Asad Grabovica iz Sarajeva – bili su spremni da dostojno predstavljaju našu zemlju na najprestižnijem svjetskom ekonomskom takmičenju za srednjoškolce, koje se održalo 5. i 6. septembra u Bratislavi, okupivši 14 zemalja iz cijelog svijeta. Naši finalisti su u ozbiljnoj konkurenciji postigli zavidne rezultate, a finalistica Emina Hodžić ostvarila je i najbolji plasman naših predstavnika do sada.

MKF LIDER, svojom dugogodišnjom posvećenošću podršci mladim ekonomistima, postao je ključni partner Ekonomske olimpijade. Njihova posvećenost obrazovanju i razvoju mladih ljudi predstavlja izvanredan primjer društveno odgovornog poslovanja i podrške zajednici.

Svjesni važnosti ulaganja u mlade talente i podrške njihovom obrazovanju i razvoju, MKF LIDER pruža i besplatne nefinansijske usluge mladim poduzetnicima i njihovo uvezivanje s tržištem putem platforme Pravi lider.

Ova podrška ne samo da formira buduće lidere u oblasti ekonomije i poduzetništva, već također jača temelje društvene odgovornosti i održivog razvoja. Nastavićemo da zajedno gradimo svjetliju budućnost kroz obrazovanje, inspiraciju i podršku mladim generacijama, jer su oni stubovi naše budućnosti i snaga koja će oblikovati naš svijet./Press Office MKF LIDER/