Motociklizam:Podizanje svijesti o bezbjednosti

Narednih dana održava se tradicionalna akcija podizanja svjesti o bezbjednosti u saobracaju koju sprovodi, svake godine na početku moto sezone, MK Tuzla u saradnji sa MUP-om TK i sponzorom akcije Auto Kućom NIPEX.

Ovom akcijom skreće se pažnja svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti. U sklopu akcije “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT” održat će se u subotu, 23.aprila od 12:30 do 13:30 sati na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke školeTom prilikom bit će izmjenjen režim saobraćaja, odnosno zatvorena desna saobraćajna traka u kojoj će od strane članova MK Tuzla, a uz pomoć i obezbjeđenje PU Centar, biti upriličen scenario nekoliko tragičnih nesreća, s ciljem buđenja svijesti, kao i podjela letaka.

U 14 sati u prostorijama Moto kluba Tuzla je planirano interaktivno druženje i tribina o podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme.

Učesnicima će biti podjeljeni priručnici za motocikliste koji sadrže puno korisnih informacija o vožnji, opremi, pružanju prve pomoći, a mladi vozači će biti evidentirani za dobijanje poklon kacige od strane BIHAMKa u sklopu njihove akcije o podizanju svjesti motociklista o značaju nošenja zaštitne opreme, koja je u Tuzli, u saradnji sa MK Tuzla planirana 14.juna./Tim za medije/