MUP TK:Realizovane pojačane planske aktivnosti

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su juče na području Tuzlanskog kantona, poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, kontrolisali i legitimisali ukupno 210 lica, izvršili kontrolu 139 vozila, 8 pretresanja, oduzeli 10 predmeta, te izvršili 4 ograničenja slobode kretanja na određenom području (racije).

Prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: 3 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 pvc. pakovanja sa sadržajem nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tzv. “joint” i vozačka dozvola. Takođe, službenici policije su poduzimajući navedene pojačane planske aktivnosti izdali 9 prekršajnih naloga.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta./MUP TK/