Na Panonici novinari kuhali bosanski lonac

Danas su novine “Glas TK”, u suorganizaciji sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona i JKP “Pannonica” d.o.o Tuzla, organizovali tradicionalno druženje/takmičenje novinara u kuhanju “Bosanski lonac na novinarski način”.

Druženje je organizovano u kompleksu jezera Pannonica Tuzla.Svi učesnici su dobili sredstva i namirnice potrebne za pripremanje Bosanskog lonca.

“Ova tradicionalna manifestacija ima za cilj njegovanje domaće tradicionalne kuhinje i promociju turističke atrakcije Panonike, kao i druženje kolega iz različitih medijskih kuća, koji su danas pokazali da osim mikrofona, kamera i drugih pomagala, umiju dobro baratati i s kutlačama.Imali smo čast da smo ugostili i premijera u Vladi TK Kadriju Hodžića, koji se pohvalnoi izrazio o ovoj našoj tradiciji kuhanja bosanskog lonca”, rekao nam je osnivač Glasa TK Meamer Sokolović.

Nakon cjelodnevnog druženja uz mirise bosanskih lonaca stručni žiri je proglasio tri najbolje ekipe. Prema mišljenju žirija, zasluženo prvo mjesto osvojila je ekipa “Neon” televizije. Drugo mjesto pripalo je ekipi “Bosanska medijska grupacija”, dok je treće mjesto osvojio tim portala “Lukavački.ba”. Pobjedničkim ekipama su uručene vrijedne nagrade a ostalim sudionicima ove manifestacije su uručene zahvalnice i utješne nagrade. Nagrade, diplome i zahvalnice učesnicima takmičenja je uručio premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić.