Nagrade za realizaciju projekata Omladinske banke

U prostorijama Gradske uprave Živinice danas je održana ceremonija promocije razultata Fondacije Mozaik, program Omladinske banke Živinice.

Fondacija Mozaik je od male fondacije, osnovane 2002. godine, izrasla u jednu od najinovativnijih fondacija u Jugoistočnoj Evropi, koja sistemski osnažuje i ulaže u mlade za uzor u lokalnim zajednicama.Godina 2012. je za Mozaik bila jedna od najstabilnijih godina sve od osnivanja pa do danas.

Koordinatorica programa Omladinske banke BiH Helena Kreća je istakla veoma pozitivne rezultate koji su postignuti i na području lokalne zajednice Živinice:

“Od 2012.godine razvijena je uspješna saradnja sa Omladinskom bankom Živinice, a samo ove godine realizovano je 17 korisnih projekata, ukupne vrijedno0sti 45 hiljada KM.To je najbolji dokaz uspješne saradnje naše fondacije i Grada Živinice”.

Iz godine u godinu jačala je društvena kohezija u zajednicama osnažujući ljude da pokreću zajedničke akcije, mobiliziraju lokalne resurse i sprovedu zajedničke akcije za rješavanje lokalnih problema.

Predstavnik Gradske uprave, pomoćnik gradonačelnika mr.Said Čerkezović pohvalno se izrazio o saradnji lokalne zajednice i Omladinske banke Živinice:

“Zadovoljni smo realizacijom projekata u tekućoj godini.Od samog osnivanja objeručke smo prihvatili saradnju i podršku mladima kroz razne projekte, korisne za našu zajednicu i raduje nas što su inicijative krenule od mladih.Vidimo da je urađeno puno posla sa malo sredstava, te ćemo nastaviti i dalje podržavati projekte mladih”.

Među najaktivnijim u BiH je naš Živiničanin Semir Muhić, koordinator Odbora Omladinske banke Živinice, koji je danas primio priznanje izborom u “top 10” BH aktivista i to u veoma jakoj konkurenciji od nekoliko stotina nominovanih:

“Pomogli smo razne projekte mladim stvaraocima, već smo pomenuli da se radi o 17 projekata u ovoj godini.Pomogli smo Dramskom studiju Aplauz da realizuje važne projekte, snimanje dokumentaraca i drugih projekata kulture, pomogli takođe osnivanje i uspješan rad Tambruaškog orkestra u okviru Magnifika, te razne sportske aktivnosti, kao i pomoć u čišćenju Rajskog jezera Kajak kanu kluba Bašibegovci, nekoliko stotina mladih ulključeno je u aktivnosti KK Basket, te još sličnih projekata u našem gradu, što ćemo i dalje nastaviti podržavati”.

Na kraju današnje ceremonije upriličena je dodjela zahvalnica za grupe, članove Odbora, predstavnike Grada Živinice i ostale partnere koji su dali doprinos u realizaciji mnogih projekata.

Zahvalnice su dodeljene  Belmi Ramić, Jasmini Jahić, Eldaru Ćehajiću, Ajli Imamović, Amini Nuhić, Ismiru Muhiću, Senadu Džiniću, Osmanu Duriću, Neiri Mulić i Semiru Muhiću./Š.G./