Nagrade za životno djelo najboljim prosvjetarima

Povodom Svjetskog dana učitelja, 5.oktobra, danas su uručene nagrade za životno djelo istaknutim prosvjetnim radnicima Tuzlanskog kantona.Među 20 nagrađenih prosvjetnih radnika trojica su s područja Grada Živinice.To su dr.Refik Trumić OŠ Đurđevik, Rešid Kurtić Prva OŠ i Asim Salihović OŠ Gračanica.

Priznanja istaknutim prosvjetarima uručena su danas na Svečanoj akademiji u Tuzli, koju su organizovali Ministarstvo obrazovanja i nauke TK, Pedagoški zavod TK i sindikalne organizacije odgoja i obrazovanja TK.

Priznanje za životno djelo dr.Refiku Trumiću potvrda je neiscrpne enrgije koju je ovaj prosvjetni radnik, profesor razredne nastave,decenijama ispoljavao radom s učenicima i stalnom stručnom usavršavanju.Prošle godine Trumić je uspješno odbranio doktorsku disertaciju na temu angažovanosti učenika i nastavnika u nastavnom procesu.

Značajno djelo je njegova knjiga “Sto godina Osnovne škole Đurđevik”.Knjiga o đurđevičkoj školi je doprinos ne samo Živinicama, već i Tuzlanskom kantonu, jer je malo onih koji se bave prošlošću, a od toga zavisi kakva nam je sadašnjost.

“Drago mi je da je moj rad prepoznat u sredini gdje radim i da je to podržano od najviših instanci na TK,tako da je to potvrda da nastavim svojim zacrtanim putom, a to je put stalnog unapređenja odgoja i obrazovanja u našim školama”, rekao nam je Trumić nakon što je dobio nagradu za životno djelo./Š.G./